Бутерки с ориз и ябълки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За оризовия пудинг накиснете стафидите в гореща вода за 15 минути. В тенджерка сипете млякото и захарта и оставете да заври. Добавете ориза /използвайте сорт за ризото/ и разбъркайте. Изрежете кръг от хартия за печене и покрийте с него ориза. Поставете го в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
2. Щом оризът поизстине, добавете маслото и разбъркайте. Добавете прецедените стафиди и жълтъците и яйцето. Разбъркайте добре.
3. Обелете ябълките и извадете твърдата вътрешност със семките. Разрежете всяка ябълка на две половини. Всяка половина нарежете на тънки филийки без да ги разделяте една от друга.
4. Постелете голяма тава с хартия за печене. Подредете отпусналите се правоъгълничета бутер тесто /15х10 см/. Намажете ги с разбит жълтък с малко сметана. Поставете по 1 с.л. от оризовия пудинг по средата на всяко парче тесто, а върху него поставете половин ябълка. печете бутерките в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
5. Затоплете сладкото с водата в тенджерка. С помощта на четка намажете изпечените бутерки.
2. Щом оризът поизстине, добавете маслото и разбъркайте. Добавете прецедените стафиди и жълтъците и яйцето. Разбъркайте добре.
3. Обелете ябълките и извадете твърдата вътрешност със семките. Разрежете всяка ябълка на две половини. Всяка половина нарежете на тънки филийки без да ги разделяте една от друга.
4. Постелете голяма тава с хартия за печене. Подредете отпусналите се правоъгълничета бутер тесто /15х10 см/. Намажете ги с разбит жълтък с малко сметана. Поставете по 1 с.л. от оризовия пудинг по средата на всяко парче тесто, а върху него поставете половин ябълка. печете бутерките в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
5. Затоплете сладкото с водата в тенджерка. С помощта на четка намажете изпечените бутерки.
Продукти
- 10 правоъгълничета бутер тесто 5 ябълкиЗа оризовия пудинг:70 г златни стафиди 250 мл прясно мляко 2 с.л. захар 100 г късозърнест ориз 1 яйце 2 жълтъка 20 г маслоДопълнително:2 с.л. сладко от кайсия 1 с.л. вода 1 жълтък с малко сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери