Начин на приготвяне:

1. За пълнежа смелете в блендер или кухненски робот маслото със смлените бадеми, орехите и 2 с.л. захар. Добавете едното яйце и смелете отново. Добавете брашното и разбъркайте до получаването на паста.
2. Разрежете листа маслено тесто на 6 правоъгълника. Разрежете черешите на две и отстранете костилките им. Добавете останалата захар и канелата и разбъркайте.
3. По средата на всяко правоъгълниче сипете по 1 с.л. от ореховия пълне. Върху него поставете малко от черешите, а най-отгоре - 3-4 сушени вишни. Съберете краищата на правоъгълничето по средата и притиснете надолу. Подредете бутерките в тавичка, постлана с хартия за печене. Поставете по една орехова ядка по средата на всяка бутерка.
4. Разбийте другото яйце и намажете бутерките отгоре. Поръсете с малко захар и съвсем малко морска сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 18-22 минути, до златисто.

Продукти

  • 50 г меко масло
  • шепа орехи
  • 2 с.л. фино смлени бадеми
  • 4 с.л. светлокафява захар
  • 2 яйца
  • 1 с.л. брашно
  • 1 пакет маслено тесто
  • 1 купичка пресни череши
  • 1 ч.л. канела
  • шепа сушени вишни

Свързани рецепти