1. За да направите многолистно тесто, сипете брашното в купа или на плота и нправете кладенче в него. В кладенчето сипете захарта, солта и топлата вода. Постепенно омесете гладко тесто. Месете поне 5-6 минути върху плота, който сте поръсили с малко брашно. След това оставете тестото да почине 15 минути, покрито с кърпа.
2. Оформете тестото на руло и го нарежете на 15 еднакви парчета. Всяко парче тесто оформете на топка между дланите си и я разточете с помощта на точилка на тънък лист, с размери около 20х20 см. Намажете с масло/маргарин. Разточете втора топка и поставете листа върху намазания с масло. Продължавайте докато разточите и намажете всички парчета тесто. Оставете подредените така слоеве да починат 1 час. След това ги разточете заедно, колкото да се съединят, не на голям лист и сгъвайте като пакет - отляво, отдясно, напред. Оставете тестото да почине 30-40 минути, отново разточете и отново сгънете. Трябва да сгънете тестото 3-4 пъти. След това го съхранявайте във фризер.

Продукти

  • 500 г фино бяло брашно 200 мл топла вода 1 ч.л. сол щипка захар 200 г масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички