Бурито с пилешко
Рецепта от: Рик Стайн
1. Изтискайте сока на двата лайма в голяма купа. Поставете пилешките бутчета в него. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, зехтина, ригана, лютия червен пипер и захарта. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оставете настрани за 1 час.
2. За гуакамолето разрежете на две гуакамолето, отстранете костилката и издълбайте вътрешността му направо в хаванче. Добавете нарязаните на ситно люта чушка, лук и кориандър. Добавете сока от лайм и посолете. Намачкайте добре.
3. В загрят тиган с малко зехтин поставете пилешкото месо. Запържете го от двете страни до златисто, за около 5 минути. залейте с маринатата, захлупете и гответе на слаб огън 10-15 минути. След като пилето е готово, извадете го и го нарежете на ситно. Сложете го в дълбока чиния и го залейте с редуцираната марината. Добавете малко сок от лайм и щипка сол, разбъркайте.
4. За пико де гайо нарежете на ситно лука. Разрежете доматите на четвъртинки и отделете вътрешността със семките. Нарежете на малки кубчета. Смесете лука, доматите, нарязаната на ситно люта чушка и нарязаните листа кориандър. Добавете малко сок от лайм и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
5. По средата на тортила сложете обилно количество пилешко месо. Върху него сложете малко ориз, отгоре настъргана моцарела, пико де гайо, гуакамоле и лъжица сметана. загънете тортилата първо от двете по-дълги страни и навийте на хлабаво руло. Разрежете буритото на две, по средата.
Продукти
- За пилешкото месо:
- 2 лайма, сок
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. зехтин
- 1 пълна с.л. сушен риган
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 ч.л. кафява захара
- 4 пилешки бутчета, без кости и кожа
- морска сол
- прясно смлян черен пипер
- За гуакамолето:
- 1 зелена люта чушка Халапеньо или Серано
- 1/2 малка глава лук
- 1 узряло авокадо
- 1 лайм, сок
- шепа листа кориандър
- За пико де гайо:
- 1 малка глава лук
- 3 домата
- 1 зелена люта чушка Халапеньо или Серано
- шепа листа кориандър
- 1/4 лайм, сок
- сол и черен пипер
- За сервиране:
- 150 г сварен дългозърнест ориз
- 4 големи пшенични тортили
- 4 с.л. настъргана моцарела
- 4 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне