1. Изтискайте сока на двата лайма в голяма купа. Поставете пилешките бутчета в него. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, зехтина, ригана, лютия червен пипер и захарта. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оставете настрани за 1 час.

2. За гуакамолето разрежете на две гуакамолето, отстранете костилката и издълбайте вътрешността му направо в хаванче. Добавете нарязаните на ситно люта чушка, лук и кориандър. Добавете сока от лайм и посолете. Намачкайте добре.

3. В загрят тиган с малко зехтин поставете пилешкото месо. Запържете го от двете страни до златисто, за около 5 минути. залейте с маринатата, захлупете и гответе на слаб огън 10-15 минути. След като пилето е готово, извадете го и го нарежете на ситно. Сложете го в дълбока чиния и го залейте с редуцираната марината. Добавете малко сок от лайм и щипка сол, разбъркайте.

4. За пико де гайо нарежете на ситно лука. Разрежете доматите на четвъртинки и отделете вътрешността със семките. Нарежете на малки кубчета. Смесете лука, доматите, нарязаната на ситно люта чушка и нарязаните листа кориандър. Добавете малко сок от лайм и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

5. По средата на тортила сложете обилно количество пилешко месо. Върху него сложете малко ориз, отгоре настъргана моцарела, пико де гайо, гуакамоле и лъжица сметана. загънете тортилата първо от двете по-дълги страни и навийте на хлабаво руло. Разрежете буритото на две, по средата.

Продукти

  • За пилешкото месо:
  • 2 лайма, сок
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 пълна с.л. сушен риган
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 ч.л. кафява захара
  • 4 пилешки бутчета, без кости и кожа
  • морска сол
  • прясно смлян черен пипер
  • За гуакамолето:
  • 1 зелена люта чушка Халапеньо или Серано
  • 1/2 малка глава лук
  • 1 узряло авокадо
  • 1 лайм, сок
  • шепа листа кориандър
  • За пико де гайо:
  • 1 малка глава лук
  • 3 домата
  • 1 зелена люта чушка Халапеньо или Серано
  • шепа листа кориандър
  • 1/4 лайм, сок
  • сол и черен пипер
  • За сервиране:
  • 150 г сварен дългозърнест ориз
  • 4 големи пшенични тортили
  • 4 с.л. настъргана моцарела
  • 4 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички