Бурито с мачака от скариди и картофи
Рецепта от: Пати Джинич
1. Накиснете сухите люти чушки в гореща вода за 10 минути. След това отстранете дръжките и семките им и ги нарежете на ситно.
2. Обелете и измийте под течаща вода скаридите. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. Извадете ги с помощта на решетеста лъжица.
3. В същата вода пуснете обелените и нарязани на малку кубчета картофи. Варете до готовност, около 5 минути.
4. Поставете сваренитес кариди в найлонов плик и ги начукайте с помощта на чукче за месо. Внимавайте да не получите конистенция на паста.
5. Загрейте олиото в тиган и запържете нарязания лук за 3-4 минути, докато омекне. Добавете нарязаните на ситно рехидратирани сухи чушки и прясна люта чушка и разбъркайте. След минута добавете нарязания на ситно чесън и сусама. Разбъркайте и след 1 минута добавете нарязните на малки кубчета домати. Овкусете със сол, разбъркайте и оставете да се готвят 5 минути, докато омекнат.
6. Добавете начуканите скариди и кубчетата сварени картофи. Разбъркайте и намачкайте продуктите. Добавете сол, ако е необходимо и след минута дръпнете от огъня.
7. Загрейте тортилите в предварително загрят тиган (или в комал).
8. По средата на всяка тортиля поставете 2-3 с.л. от мачаката със скариди и картофи. Навийте на бурито и ако желаете ги затоплете отново в тиган. Поднесете бурито със сурова зелена салца.
Продукти
- 2 сушени люти чушки Морита или Чипотле
- 450 г скариди
- 340 г червени картофи
- 3 с.л. фъстъчено олио
- 1/2 ч.ч. нарязан на ситно лук
- 1 люта чушка Серано
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. сусам
- 700 г домати Рома
- 1/2 ч.л. сол
- 8 пшенични тортили
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак