Начин на приготвяне:

1. Сварете боба за около 15 минути, докато зърната му се разпукат.  Накрая на варенето овкусете с кимион и куркума.
2. В тиган с 1-2 с.л. олио или зехтин задушете нарязания лук. Нарежете много на ситно или смелете говеждото или телешкото месо и го добавете в тигана. След 15 минути добавете нарязания на ситно чесън. След това добавете нарязаните на дребни кубчета червена чушка и чили. Накрая добавете нарязания домат. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Загрейте тортилите в грил-тиган с малко зехтин. Поръсете с кашкавал всяка тортиля, след това сложете от сместа с месото. Завийте на руло и разрежете по диагонал.
4. Поръсете бурито с леко разбита сметана и ситно нарязан сибирски лук.
5. Сервирайте бурито, докато са топли, с леко бяло вино или розе.

Продукти

  • 400 г говеждо или телешко месо
  • 0.5 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 1 домат
  • 50 г боб мунго
  • щипка куркума
  • щипка смлян кимион
  • 2 тортили
  • 100 г заквасена сметана
  • 3 стръка див лук
  • 50 г сирене чедър

Свързани рецепти