Бургери от скумрия със салата от цикория и ябълка
За салатата отрежете кочана на цикорията отдолу и я нарежете. Шунката и необелената ябълка нарежете на ивички. Стафидите накиснете в топла вода за 15 минути и ги добавете и тях. Сложете продуктите за дресинга и овкусете с черен пипер. Разбъркайте хубаво.
Сварете обелените картофи. Като се сварят ги сложете в купа и ги намачкайте. Като поизстинат добавете накъсаната на парчета риба без кости /освен скумрия може да ползвате варена сьомга или друга тлъста риба/ и овкусете със сол и черен пипер. Може да добавите настъргана тиквичка или морков, а може и без тях. Добавете нарязания на ситно див лук, яйцето и горчицата. Разбъркайте хубаво сместа. Оформете кюфтенца с помощта на лъжица, сплескайте ги леко и ги оваляйте обилно в галета. Запържете ги за около минута от всяка страна в тиган с малко мазнина.
Сервирайте рибните бургери, гарнирани със салата.

Продукти

  • За салатата:400 г цикория 80 г стафиди 200 г варена шунка 1 ябълкаЗа дресинга:1 с.л. нискомаслена майонеза 1 с.л. мед 1 с.л. кисело мляко400 г картофи 400 г пушена скумрия 0.5 връзка див лук 1 яйце галета сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички