Бургери от скумрия със салата от цикория и ябълка

Бургери от скумрия със салата от цикория и ябълка

Начин на приготвяне:

За салатата отрежете кочана на цикорията отдолу и я нарежете. Шунката и необелената ябълка нарежете на ивички. Стафидите накиснете в топла вода за 15 минути и ги добавете и тях. Сложете продуктите за дресинга и овкусете с черен пипер. Разбъркайте хубаво.
Сварете обелените картофи. Като се сварят ги сложете в купа и ги намачкайте. Като поизстинат добавете накъсаната на парчета риба без кости /освен скумрия може да ползвате варена сьомга или друга тлъста риба/ и овкусете със сол и черен пипер. Може да добавите настъргана тиквичка или морков, а може и без тях. Добавете нарязания на ситно див лук, яйцето и горчицата. Разбъркайте хубаво сместа. Оформете кюфтенца с помощта на лъжица, сплескайте ги леко и ги оваляйте обилно в галета. Запържете ги за около минута от всяка страна в тиган с малко мазнина.
Сервирайте рибните бургери, гарнирани със салата.

Продукти

За салатата:

  • 400 г цикория
  • 80 г стафиди
  • 200 г варена шунка
  • 1 ябълка

За дресинга:

  • 1 с.л. нискомаслена майонеза
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. кисело мляко

  • 400 г картофи
  • 400 г пушена скумрия
  • 0.5 връзка див лук
  • 1 яйце
  • галета
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти