Бургери
1. Нарежете бекона на тънки лентички и ги запържете в добре загрят тиган, до хрупкавост. Извадете лентичките бекон в чиния, постлана със салфетка.
2. Сложете каймата в купа и към нея добавете двата вида сос. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете каймата добре. Оформете големи кюфтета и ги сплескайте.
3. Сипете 1-2 с.л. олио в тиган и щом се загрее, поставете кюфтетата. Пържете до златисто от двете страни. Подредете кюфтетата в тава, постлана с хартия за печене и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути. Може да изпечете бургерите на скара. Бургерите не трябва да изсъхват. Поставете върху всяко кюфте поставете слайс сирене чедър и запечете за още 3-4 минути, докато сиренето се разтопи.
4. За барбекю соса сипете в тенджерка кетчупа, ананасовия сок, захарта, доматеното пюре и сос табаско. Разбъркайте добре и оставете соса на слаб огън да стане лепкав и гъст. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.
5. Нарежете киселите краставички, доматите и лука на тънки кръгчета. Измийте и подсушете листа маруля.
6. Разрежете многозърнестите питки на две. Добната част на всяка питка намажете с горчица. Върху нея сложете листа маруля, поставете кюфте, поръсете с 1 с.л. барбекю сос. Подредете зеленчуци и резени пържен бекон. Намажете капачетата на питките с повече майонеза и захлупете.
Поднесете хамбургерите с лучени кръгчета.

Продукти

  • 5 многозърнести питки 50 г сирене чедър 1 домат 1 глава червен лук 200 г бекон листа маруля майонеза горчица 3 кисели краставичкиЗа барбекю соса:4 с.л. кетчуп 4 с.л. ананасов сок 3 с.л. кафява захар 1 с.л. концентрирано доматено пюре 2 ч.л. сос табаскоЗа бургерите:500 г телешка кайма 3 с.л. сос Демиглас 2 ч.л. сос табаско 1 ч.л. сол 1 ч.л. черен пипер олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички