Бургер тортички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За "питките" за хамбургерите разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. В купа смесете брашното със солта и бакпулвера и разбъркайте. Настържете фино лимоновата кора при разбитите жълтъци и разбъркайте. Добавете сухите съставки и разбъркайте внимателно с шпатула, до хомогенност.
2. Постелете голяма, плоска тава с хартия за печене и с помощта на лъжица направете 8 купчинки от сместа, на достатъчно разстояние една от друга. Тръснете тавата леко. Поръсете 4 яйчени сладки със сусам и пъхнете тавата в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 10 минути.
3. За "майонезата" разбъркайте в купичка жълтъците със сметаната и ги пресипете в тенджерка. Добавете ваниловата захар и затоплете сместа до 80 градуса. Бъркайте енергично докато започне да се сгъстява. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Оставете соса да изстине.
4. За шоколадовия мус начупете на парченца шоколада и го разтопете на водна баня. Сметаната разбийте с помощта на миксер до гъстотата на кисело мляко. Добавете малко от битата сметана към поизстиналия шоколад и разбъркайте енергично. Пресипете шоколада в купата със сметаната и бъркайте енергично, до хомогенност. Сложете муса в хладилник да се стегне. След това го пресипете в шприц с гладък накрайник.
5. Обелете и нарежете на тънки кръгчета кивито. Омесете марципана с куркумата върху поръсен с пудра захар плот, до хомогенен цвят. Разточете марципана с дебелина до 0.5 мм и изрежете 4 правогълника с приблизителни размери 12х8 см. Направете дупки в правоъгълниците с помощта на накрайник на шприц, за да изглеждат като тънки парчета сирене.
6. С кръгови движения, отвътре навън, шприцовайте "бургери" от шоколадов мус върху долните части на "хлебчетата". Подредете няколко кръгчета киви върху муса, а върху тях поставете по слайс "сирене". Сипете по 1 с.л. "майонеза" и захлупете с половинките със сусам.
2. Постелете голяма, плоска тава с хартия за печене и с помощта на лъжица направете 8 купчинки от сместа, на достатъчно разстояние една от друга. Тръснете тавата леко. Поръсете 4 яйчени сладки със сусам и пъхнете тавата в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 10 минути.
3. За "майонезата" разбъркайте в купичка жълтъците със сметаната и ги пресипете в тенджерка. Добавете ваниловата захар и затоплете сместа до 80 градуса. Бъркайте енергично докато започне да се сгъстява. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Оставете соса да изстине.
4. За шоколадовия мус начупете на парченца шоколада и го разтопете на водна баня. Сметаната разбийте с помощта на миксер до гъстотата на кисело мляко. Добавете малко от битата сметана към поизстиналия шоколад и разбъркайте енергично. Пресипете шоколада в купата със сметаната и бъркайте енергично, до хомогенност. Сложете муса в хладилник да се стегне. След това го пресипете в шприц с гладък накрайник.
5. Обелете и нарежете на тънки кръгчета кивито. Омесете марципана с куркумата върху поръсен с пудра захар плот, до хомогенен цвят. Разточете марципана с дебелина до 0.5 мм и изрежете 4 правогълника с приблизителни размери 12х8 см. Направете дупки в правоъгълниците с помощта на накрайник на шприц, за да изглеждат като тънки парчета сирене.
6. С кръгови движения, отвътре навън, шприцовайте "бургери" от шоколадов мус върху долните части на "хлебчетата". Подредете няколко кръгчета киви върху муса, а върху тях поставете по слайс "сирене". Сипете по 1 с.л. "майонеза" и захлупете с половинките със сусам.
Продукти
- За яйчените сладки:2 яйца 100 г захар 1 лимон настъргана кора 100 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер щипка сол 1 с.л. сусамЗа шоколадовия мус:375 мл течна сметана 240 г натурален шоколадЗа марципана:100 г марципан 1 ч.л. куркумаЗа ваниловия сос:2 жълтъка 45 мл течна сметана 45 г ванилова захар 55 г меко маслоДопълнително:2 киви
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери