Бургер с пастрами
Рецепта от: Том Керидж
Продукти
- 2 големи глави лук
- Зехтин
- 400 г телешка кайма
- 50 г телешка лой
- 100 г пастрами или дърпано телешко месо
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 1 с.л. семена резене
- 1 с.л. зърна кориандър
- 1 с.л. зърна черен пипер
- За соса:
- 100 г майонеза
- 50 г доматен кетчуп
- 1 с.л. паста от хрян
- Сос Уорчестър
- 3 капки сос Табаско
- ½ лимон, сок
- Допълнително:
- 4 слайса сирене Ементал
- 4 пълни с.л. нарязано на тънко кисело зеле
- 4 кисели краставички
- 4 ръжени питки за бургер
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте зехтин в голям тиган. Добавете нарязания на ситно лук и щипка сол и запържете на бавен огън за около 20 минути, докато лукът стане кафяв и омекне напълно.
- 2. В купа смесете каймата, лойта, изстиналия пържен лук и настърганите скилидки чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и нарязаното на малки кубчета пастрами. Омесете добре каймата с ръце. Оформете 4 големи бургера и ги поставете в тавичка. Охладете в хладилник.
- 3. Запечете за кратко в сух тиган семената резене и ги счукайте в хаванче заедно със зърната кориандър и черен пипер.
- 4. Поставете едната страна на всеки бургер в подправките, за да залепнат за нея. Поръсете бургерите с олио. Загрейте добре барбекюто и поставете бургерите със страната на подправките надолу. Затворете капака (с отворени напълно клапани) и печете 2 минути и обърнете. Поставете по 1 слайс сирене Ементал върху всеки бургер и печете още 2-3 минути със затворен капак.
- 5. Разрежете питките на две и ги запечете за кратко върху скарата.
- 6. За соса смесете всички продукти и разбъркайте добре.
- 7. Намажете долната част на питката със сос. Поставете бургер, върху него 2 резена кисела краставичка, а отгоре нарязано на тънко кисело зеле. Поставете капачето на питката.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи