Бургер с червено цвекло
Рецепта от: Гай Търланд
1. За бургера настържете червеното цвекло на едро ренде в купа. Добавете прецедената сварена леща или нахут и я намачкайте с помощта на вилица. Добавете подправките и разбъркайте.
2. В тигана загрейте 2 ч.л. зехтин и в него запържете до омекване нарязания на ситно лук заедно с настърганите фино скилидки чесън и люта чушка. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади.
3. Добавете запържения лук към сместа за бургер в купата. Добавете брашно (обикновено, бадемово или царевично) и яйцето. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте много добре. С помощта на малки купички оформете плоски кюфтета и ги подредете в тавичка. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги поставете в хладилник за 10 минути.
4. Нарежете ананаса на тънки шайби. Обелете ги и отстранете твърдата част по средата. Загрейте същия тиган и запечете резените ананас докато се карамелизират.
5. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин изпържете бургерите в него, за по 5-6 минути от всяка страна. Нарежете доматите на тънки кръгчета, а зелето - на тънки ивици.
6. Разрежете питките на две. Долната част намажете с кисело мляко. Върху него поставете резен ананас, кръг домат, кюфте и зеле. Захлупете бургера.
Продукти
- 2 ч.л. зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 малка червена люта чушка
- 250 г сварена кафява леща
- 325 г червено цвекло
- 1 яйце
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. гарам масала
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 6 с.л. брашно
- 1 с.л. зехтин
- 6 слайса ананас
- 160 г зеле
- 2 домата
- 260 г кисело мляко
- 6 бр. бриош питки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол