Бургер с червено цвекло

1. За бургера настържете червеното цвекло на едро ренде в купа. Добавете прецедената сварена леща или нахут и я намачкайте с помощта на вилица. Добавете подправките и разбъркайте.

2. В тигана загрейте 2 ч.л. зехтин и в него запържете до омекване нарязания на ситно лук заедно с настърганите фино скилидки чесън и люта чушка. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади.

3. Добавете запържения лук към сместа за бургер в купата. Добавете брашно (обикновено, бадемово или царевично) и яйцето. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте много добре. С помощта на малки купички оформете плоски кюфтета и ги подредете в тавичка. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги поставете в хладилник за 10 минути.

4. Нарежете ананаса на тънки шайби. Обелете ги и отстранете твърдата част по средата. Загрейте същия тиган и запечете резените ананас докато се карамелизират.

5. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин изпържете бургерите в него, за по 5-6 минути от всяка страна. Нарежете доматите на тънки кръгчета, а зелето - на тънки ивици.

6. Разрежете питките на две. Долната част намажете с кисело мляко. Върху него поставете резен ананас, кръг домат, кюфте и зеле. Захлупете бургера.

Продукти

  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка червена люта чушка
  • 250 г сварена кафява леща
  • 325 г червено цвекло
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 6 с.л. брашно
  • 1 с.л. зехтин
  • 6 слайса ананас
  • 160 г зеле
  • 2 домата
  • 260 г кисело мляко
  • 6 бр. бриош питки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички