Букатини със зеле и бекон
Рецепта от: Донал Скиан
Това е рецепта за паста със савойско зеле, праз и бекон. Сосът се приготвя бързо, тъй като савойското зеле се готви много по-бързо от обикновеното. Сметаната и настъргания пармезан, добавени към соса, обединяват и обоготяват вкусовете.
Продукти
- 400 г букатини
- 1 с.л. зехтин
- 150 г панчета или пушен бекон
- 2 тънки стръка праз
- 2 скилидки чесън
- 3 стръка мащерка
- 1/4 глава савойско зеле
- 250 мл течна сметана
- 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.
- 2. Сипете зехтина в дълбок тиган и запържете нарязаната на кубчета панчета за 5 минути, до златисто. Добавете нарязания на ситно праз заедно с щедра щипка сол и запържете за още 5 минути, като разбърквате. Добавете нарязания на ситно чесън, листенцата мащерка. След 2-3 минути добавете нарязаното на тънки ивици зеле и разбъркайте. Гответе докато зелето омекне.
- 3. Добавете сметаната и разбъркайте. Щом заври, оставете на слаб огън да се редуцира. Добавете сварената паста и ако е необходимо 1 черпак от водата от варенето. Разбъркайте добре и добавете настърган пармезан. Овкусете със сол и черен пипер.
- 4. Сервирайте порция букатини със зеле и бекон, поръсена с малко пармезан и прясно смлян черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара