Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.

2. Сипете зехтина в дълбок тиган и запържете нарязаната на кубчета панчета за 5 минути, до златисто. Добавете нарязания на стино праз заедно с щедра щипка сол запържете за още 5 минути, като разбърквате. Добавете нарязания на стино месън, листенцата мащерка. След 2-3 минути добавете нарязаното на тънки ивици зеле и разбъркайте. Гответе докато зелето омекне.

3. Добавете сметаната и разбъркайте. Щом заври, оставете на слаб огън да се редуцира. Добавете сварената паста и ако е необходимо 1 черпак от водата от варенето. Разбъркайте добре и добавете настърган пармезан. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Сервирайте порция букатини със зеле и бекон, поръсена с малко пармезан и прясно смлян черен пипер.

Продукти

  • 400 г букатини
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г панчета или пушен бекон
  • 2 тънки стръка праз
  • 2 скилидки чесън
  • 3 стръка мащерка
  • 1/4 глава савойско зеле
  • 250 мл течна сметана
  • 50 г пармезан

 

Свързани рецепти