Букатини ал Аматричана
За оригиналната рецепта се използва гуангале /свински бузи/. Гуангалето, обаче, може да се замени с бекон или панчета.
1. Нарежете на ситно лука. Чилито също нарежете на ситно, без да отстранявате семките за по-пикантен вкус. Беконът нарежете на дребни кубчета. Запържете лука, бекона и чилито в зехтина за 4-5 минути.
2. Добавете бялото вино. Нарежете доматите на кубчета и ги добавете и тях. Овкусете с малко сол и черен пипер. Оставете соса да поври 15-20 минути.
3. Сварете букатините в тенджера с подсолена вода за около 8 минути, ал денте. Прецедете ги и ги добавете при соса. Разбъркайте хубаво.
4. Поднесете букатини с доматен сос, поръсени с настъргано пекорино.

Продукти

  • 400 г букатини 80 г сирене пекориноЗа доматения сос:130 г бекон или панчета 1 малка глава лук 4 с.л. зехтин 1 сушено чили 2 с.л. бяло сухо вино 500 г домати Сан Марсано сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички