Начин на приготвяне:
За оригиналната рецепта се използва гуангале /свински бузи/. Гуангалето, обаче, може да се замени с бекон или панчета.
1. Нарежете на ситно лука. Чилито също нарежете на ситно, без да отстранявате семките за по-пикантен вкус. Беконът нарежете на дребни кубчета. Запържете лука, бекона и чилито в зехтина за 4-5 минути.
2. Добавете бялото вино. Нарежете доматите на кубчета и ги добавете и тях. Овкусете с малко сол и черен пипер. Оставете соса да поври 15-20 минути.
3. Сварете букатините в тенджера с подсолена вода за около 8 минути, ал денте. Прецедете ги и ги добавете при соса. Разбъркайте хубаво.
4. Поднесете букатини с доматен сос, поръсени с настъргано пекорино.
1. Нарежете на ситно лука. Чилито също нарежете на ситно, без да отстранявате семките за по-пикантен вкус. Беконът нарежете на дребни кубчета. Запържете лука, бекона и чилито в зехтина за 4-5 минути.
2. Добавете бялото вино. Нарежете доматите на кубчета и ги добавете и тях. Овкусете с малко сол и черен пипер. Оставете соса да поври 15-20 минути.
3. Сварете букатините в тенджера с подсолена вода за около 8 минути, ал денте. Прецедете ги и ги добавете при соса. Разбъркайте хубаво.
4. Поднесете букатини с доматен сос, поръсени с настъргано пекорино.
Продукти
- 400 г букатини
- 80 г сирене пекорино
За доматения сос:
- 130 г бекон или панчета
- 1 малка глава лук
- 4 с.л. зехтин
- 1 сушено чили
- 2 с.л. бяло сухо вино
- 500 г домати Сан Марсано
- сол и черен пипер