Бухтички с пушена сьомга

1. В купа сипете брашното и бакпулвера. Добавете яйцата и разбъркайте. Сипете газираната вода и разбъркайте до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Покрийте сместа с прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 15 минути.
3. Нарежете листата босилек ситно и ги добавете към сместа. Настържете фино кората на лимона направо в купата. Разбъркайте.
4. Изпържете бухтичките в дълбок тиган с малко олио, като сипвате със супена лъжица от сместа. Пържете до златисто, от двете страни. Може да изпечете бухтичките в електрически тиган с малки гнезда, като първо ги намажете с олио.
5. Гарнирайте бухтичките с парченце пушена сьомга, малко сметана и стръкче копър.

Продукти

  • За тестото:
  • 225 г брашно
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 3 яйца
  • 250 мл газирана вода
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 3 стръка босилек
  • 3 с.л. олио
  • За гарниране:
  • 150 г пушена сьомга
  • 125 мл заквасена сметана
  • 0.5 връзка копър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички