Бухтички с пушена сьомга
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В купа сипете брашното и бакпулвера. Добавете яйцата и разбъркайте. Сипете газираната вода и разбъркайте до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Покрийте сместа с прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 15 минути.
3. Нарежете листата босилек ситно и ги добавете към сместа. Настържете фино кората на лимона направо в купата. Разбъркайте.
4. Изпържете бухтичките в дълбок тиган с малко олио, като сипвате със супена лъжица от сместа. Пържете до златисто, от двете страни. Може да изпечете бухтичките в електрически тиган с малки гнезда, като първо ги намажете с олио.
5. Гарнирайте бухтичките с парченце пушена сьомга, малко сметана и стръкче копър.
Продукти
- За тестото:
- 225 г брашно
- 3 ч.л. бакпулвер
- 3 яйца
- 250 мл газирана вода
- 1 лимон
- настъргана кора
- 3 стръка босилек
- 3 с.л. олио
- За гарниране:
- 150 г пушена сьомга
- 125 мл заквасена сметана
- 0.5 връзка копър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус