Начин на приготвяне:
1. Сипете хладката вода в купа заедно с меда и разбъркайте. Поръсете сухата мая отгоре, разбъркайте леко и оставете настрани за 5 минути.
2. В голяма купа смесете двата вида брашно и солта. Добавете водата с маята и меда и разбъркайте до хомогенност. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на стайна температура за 30 минути, докато се образуват мехурчета на повърхността. /По-добрият вариант е да поставите купата в хладилник за 24 часа./
3. Сипете 3-4 пръста олио в дълбок тиган или тенджера и го загрейте. Загребвайте от сместа с помощта на две лъжички и пускайте в сгорещеното олио. Не пържете по много бухтички наведнъж, например, най-много 6. Пържете бухтичките по 2 минути от всяка страна, до златисто. Извадете ги върху кухненска хартия и ги оставете да се отцедят.
4. Сервирайте бухтичките топли, поръсени с мед или пудра захар и гарнирани със сладолед.
2. В голяма купа смесете двата вида брашно и солта. Добавете водата с маята и меда и разбъркайте до хомогенност. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на стайна температура за 30 минути, докато се образуват мехурчета на повърхността. /По-добрият вариант е да поставите купата в хладилник за 24 часа./
3. Сипете 3-4 пръста олио в дълбок тиган или тенджера и го загрейте. Загребвайте от сместа с помощта на две лъжички и пускайте в сгорещеното олио. Не пържете по много бухтички наведнъж, например, най-много 6. Пържете бухтичките по 2 минути от всяка страна, до златисто. Извадете ги върху кухненска хартия и ги оставете да се отцедят.
4. Сервирайте бухтичките топли, поръсени с мед или пудра захар и гарнирани със сладолед.
Продукти
- 350 мл хладка вода
- 2 с.л. мед
- 10 г суха мая
- 300 г брашно
- 25 г фино царевично брашно
- щипка сол
- олио за пържене
Допълнително:
- 100 г мед
- пудра захар