Бухтички с крем от маскарпоне и десертно вино
1. За тестото в купа чукнете яйцата и добавете захарта, киселото мляко, газираната вода, ракията, бакпулвера, солта, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте сместа до гладкост с помощта на миксер, като използвате приставка за тесто. Ще се получи полутечно тесто.
2. Загрейте 3-4 пръста олио в дълбок тиган. Когато олиото се загрее достатъчно, намалете котлона и с намазнена лъжица загребете от тестото и пуснете в горещото олио, като си помагате с друга намазнена лъжица. Не препълвайте тигана, защото олиото ще изстине, а бухтичките ще поемат твърде много мазнина. Бухтичките се обръщат сами. Пържете ги докато станат с хубав златист цвят и след това ги извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
3. За крема в купа смесете маскарпонето с пудрата захар и десертното вино. Разбийте с помощта на миксер..
4. Сервирайте бухтичките със забодени дървени шишчета в тях и купичка с крем от маскарпоне за топене.

Продукти

  • 2 яйца 100 г кисело мляко 100 мл минерална газирана вода 4 с.л. захар 1 пакетче ванилова захар 1 ч.л. ракия 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол 200 г фино брашно 0.5 лимон настъргана кора олио за пърженеЗа крема:250 г маскарпоне 2 с.л. пудра захар 50 мл десертно вино "Прошек"

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички