Бухтички с канела

Бухтички с канела

Начин на приготвяне:

1. За пареното тесто сипете маслото и водата в тенджерка и оставете сместа да кипне на слаб огън, като от време на време разбърквате. Смесете пресятото брашно със солта в чиния. Дръпнете от огъня маслената смес и добавете брашното. Разбъркайте енергично, до хомогенност. Върнете съда на котлона и бъркайте, докато сместа не започне да залепва по дъното. Дръпнете от огъня и оставете сместа да изстине за минута-две. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа при непрекъснато разбъркване. Сместа трябва да стане гладка и лъскава.
2. За сладкарския крем сипете прясното мляко в тенджерка и пуснете шушулката ванилия в него. Оставете млякото да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта, до избледняване. добавете брашното и разбийте до хомогенност. Сипете горещото мляко, като сте извадили шушулката ванилия преди това, при жълтъците при непрекъснато разбиване. Пресипете сместа в тенджерката и върнете на котлона. Бъркайте докато кремът се сгъсти. Пресипете крема в купа и оставете да изстине. След това прехвърлете крема в шприц с гладък тънък накрайник.
3. Смесете канелата и захарта в дълбока чиния. загрейте 3-4 прътса олио в дълбок съд или фритюрник.
4. Загребвайте от пареното тесто  с чаена лъжичка и пускайте в горещото олио. Пържете бухтичките по 1-2 минути, до златисто.
5. Щом ги извадите, ги напълнете с крем, като пробиете малка дупчица на дъното на всяка. След това, докато са още топли, ги оваляйте в канелената захар.

Продукти

За пареното тесто:

  • 100 г брашно
  • 75 г масло
  • 150 мл вода
  • щипка сол
  • 3 яйца

За сладкарския крем:

  • 4 жълтъка
  • 100 г захар
  • 30 г брашно
  • 1 шушулка ванилия
  • 350 мл прясно мляко

За канелената захар:

  • 50 г захар
  • 1 ч.л. канела

Допълнително:

  • олио за пържене

Свързани рецепти