Бухти с ванилов сос и червени плодове
1. За тестото затоплете леко прясното мляко заедно със захарта и маята. Разбъркайте. Сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето чукнете яйцето, добавете маслото, фино настърганата портокалова кора, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и малко ром. Добавете и затопленото мляко. С пръсти смесете първо продуктите в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто.
2. Разтопете маслото.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, на тънка кора. С помощта на рингче с диаметър 8 см изрежете кръгчета. По средата на всяко кръгче поставете по малко конфитюр от малини и разтегнете леко тестото леко. След това съберете краищата на тестото, като оформяте кесийка.
4. Потапяйте всяка кесийка в разтопеното масло и ги подреждайте една до друга в дълбока тавичка. Оставете ги да втасат 30 минути на стайна температура.
5. Почистете плодовете. Ягодите разрежете на четвъртинки.
6. За ваниловия сос затоплете в тенджерка прясното мляко с течната /животинска/ сметана. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия. В купичка разбийте жълтъците със захарта и ги добавете към заврялата смес. Бъркайте енергично, докато сместа придобие гъстотата на кисело мляко. Дръпнете от огъня и оставете да изстине, сосът ще се сгъсти още повече.
7. Поднесете няколко топли бухти, поръсени с пресни плодове и заляти с ванилов сос. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • За тестото:140 мл прясно мляко 40 г захар 1 пакетче суха мая 1 шушулка ванилия 1 портокал настъргана кора 400 г брашно ром 1 яйце 200 г конфитюр от малини 40 г маслоЗа ваниловия сос:1 шушулка ванилия 200 мл течна сметана 80 мл прясно мляко 60 г захар 3 жълтъкаДопълнително:1 ч.ч. ягоди 1 ч.ч. малини 1 ч.ч. френско грозде 150 г масло 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички