Bubbles & Squash

Bubbles & Squash

Начин на приготвяне:

1. Използвайте останали печени зеленчуци от коледната вечеря. Важното е 50 % от тях да са картофи. Нарежете ги, а после ги намачкайте. Сложете ги в загрят тиган и ги запържете до тъмнокафяво.
2. Щом обърнете "омлета" направете 4 кладенчета с опакото на лъжица и чукнете яйцата в тях. Поръсете със сол и черен пипер.
3. Пъхнете тигана във фурната за 4-5 минути.
4. Напръскайте тавичка със зехтин. Наредете 4 големи печурки без пънчетата с дъната нагоре. Подредете доматите, разрязани на половинки. Наредете суровите наденички и парчетата бекон. Напръскайте отгоре със зехтин и ги запечете на скара или във фурна на пълна мощност за 10 минути.
5. Сервирайте парче от запържените зеленчуци с едно яйце, гарнирани с наденичка или бекон, гъба или домат.

Продукти

  • 500 г зеленчуци (по избор)
  • 4 яйца от свободни кокошки
  • 4 бр. сурова наденица от свинско месо
  • сол и черен пипер
  • 4 домата
  • 4 бр. гъби
  • зехтин

Свързани рецепти