Бързо суши
1. Сварете ориза с малко сол. Оставете го захлупен 10-15 минути. След това го разстелете в плосък съд и му сложете 1 с.л. оризов оцет, като го рабърквате леко. Оставете го да изстине напълно.
2. Нарежете на дълги ивички краставицата, като премахнете семките и. Нарежете и авокадото на ивички.
3. Върху рогозка поставете лист нори с лъскавата страна надолу. Вземете от ориза и разстелете върху 3/4 от площта на листа, като горния край остане свободен. Потапяйте си пръстите в купичка с вода, за да работите по-лесно с ориза.
За вегетарианско суши намажете паста уасаби по средата на ориза. Отгоре сложете лентички авокадо, краставица и морков. Направете руло и с варено цвекло и авокадо. Навлажнете горния свободен край и започнете да навивате руло с помощта на рогозката откъм долната страна. Завийте хубаво стегнато руло и го оставете така да почине.
4. За другия вариант суши разстелете ориз и го покрийте с тънки парчета сьомга. Върху него, в единия край, поставете ивички авокадо и краставица. Завийте рулото по същия начин и го оставете да почине.
5. Направете салата от останалото цвекло и други зеленчуци. Добавете рукола и овкусете със сусамово олио, сол и сок от портокал. Разбъркайте.
6. За уасаби соса запечете сусамените семена в тиган до златисто. Смесете сусама с пастата уасаби и майонезата.
7. Нарежете рулата на парченца с дебелина 1-1.5 см. Наредете ги в чиния и поднесете с уасаби сос и паста уасаби. В купичка поднесете соев сос.

Продукти

  • 300 г бял късозърнест ориз 2 авокадо 1 краставица 2 пакета листа нори 2 с.л. соев сос 200 г пушена сьомга 25 мл оцет 500 г сварено червено цвекло 50 г рукола 50 мл оризов оцет зехтин 1 морков паста уасабиЗа уасаби соса:1 с.л. сусам 2 ч.л. уасаби 4 с.л. нискомаслена майонеза

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички