Бърза зеленчукова супа

Бърза зеленчукова супа

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците не на много ситно. Гъбите и тиквичките нарежете на филийки, морковите на ивички, празът на колелца. Сложете водата в тенджера и като заври пуснете кубчето бульон - ползвайте такъв без консерванти. След това пуснете всички зеленчуци наведнъж. Оставете ги да врат на тих огън. Омесете каймата с подправки - може да ползвате или пресни, или сухи такива. Направете топчета от нея и ги пуснете при полусварените зеленчуци. Топчетата трябва да врат най-много 8 минути. Добавете мазнина. Накрая добавете шепа фиде в супата.
Поднесете топлата супа с запечени филийки хляб със сирене.

Продукти

  • 1 тиквичка
  • 200 г гъби
  • 1 стрък праз
  • 2 моркова
  • 250 г кайма
  • 1.5 литър вода
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 3 стрък магданоз
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стрък риган
  • 1 стръка розмарин
  • сол и черен пипер
  • фиде
  • зехтин или олио

За гарнитура:

  • пълнозърнест хляб
  • сирене или кашкавал

Свързани рецепти