Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците не на много ситно. Гъбите и тиквичките нарежете на филийки, морковите на ивички, празът на колелца. Сложете водата в тенджера и като заври пуснете кубчето бульон - ползвайте такъв без консерванти. След това пуснете всички зеленчуци наведнъж. Оставете ги да врат на тих огън. Омесете каймата с подправки - може да ползвате или пресни, или сухи такива. Направете топчета от нея и ги пуснете при полусварените зеленчуци. Топчетата трябва да врат най-много 8 минути. Добавете мазнина. Накрая добавете шепа фиде в супата.
Поднесете топлата супа с запечени филийки хляб със сирене.
Поднесете топлата супа с запечени филийки хляб със сирене.
Продукти
- 1 тиквичка
- 200 г гъби
- 1 стрък праз
- 2 моркова
- 250 г кайма
- 1.5 литър вода
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 3 стрък магданоз
- 1 стрък мащерка
- 1 стрък риган
- 1 стръка розмарин
- сол и черен пипер
- фиде
- зехтин или олио
За гарнитура:
- пълнозърнест хляб
- сирене или кашкавал