Бърза зеленчукова супа
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Нарежете зеленчуците не на много ситно. Гъбите и тиквичките нарежете на филийки, морковите на ивички, празът на колелца. Сложете водата в тенджера и като заври пуснете кубчето бульон - ползвайте такъв без консерванти. След това пуснете всички зеленчуци наведнъж. Оставете ги да врат на тих огън. Омесете каймата с подправки - може да ползвате или пресни, или сухи такива. Направете топчета от нея и ги пуснете при полусварените зеленчуци. Топчетата трябва да врат най-много 8 минути. Добавете мазнина. Накрая добавете шепа фиде в супата.
Поднесете топлата супа с запечени филийки хляб със сирене.
Поднесете топлата супа с запечени филийки хляб със сирене.
Продукти
- 1 тиквичка 200 г гъби 1 стрък праз 2 моркова 250 г кайма 1.5 литър вода 1 кубче зеленчуков бульон 3 стрък магданоз 1 стрък мащерка 1 стрък риган 1 стръка розмарин сол и черен пипер фиде зехтин или олиоЗа гарнитура: пълнозърнест хляб сирене или кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди