Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Брюкселски флан

категория 0/5
За тестото разбъркайте сухите съставки в кухненски робот. Към тях добавете маята, хладкото мляко и жълтъка. доомесете тестото с ръце и го оставете да втаса.
Направете сладкарски крем като загреете прясното мляко в тенджерка заедно с половината захар и ванилията. В купичка разбийте жълтъците с другата захар. По-късно добавете и брашното към тях. Сипете малко ото топлото мляко към яйчената смес и разбъркайте. След това я сипете в тенджерката и бъркайте докато кремът се сгъсти.
Разточете отпочиналото тесто с точилка. Наложете върху формата за печене и отрежете излишните краища. Направете няколко дупчици върху тестото и го оставете за малко. След това изсипете жълтия крем върху него и изпечете флана за 20 минути на 190 градуса.
За шоколадовия мус първо разбийте сметаната /но не дълго/ и разтопете шоколада. След това добавете разтопения шоколад към сметаната и бъркайте за кратко. Разстелете бързо муса върху флана така, че да покрие целия крем.
За украса използвайте бита сметана със захар, поставена в пош. Направете няколко топки. Забучете парчета шоколадов кекс отгоре. може да използвате и нарязани парчета шоколадов десерт с крем, шоколадови дражета или шоколадови пръчки. Най-отгоре гарнирайте с тънка струйка млечен карамел. Той се приготвя от карамелизирана захар, разредена с вряла сметана и малко масло.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен