Брускети с тапенада

©2018 FOX Networks Group Bulgaria
Брускети с тапенада

Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на филии и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. 


2. Нарежете всички продукти за тапенадата по отделно – аншоата, различни видове маслини без костилки, каперсите, сушените домати и пресните подправки първо на едро, а след това на възможно най-ситно. Смесете ги добре и овкусете с малко лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

3. Натрийте топлите запечени филии с обелената скилидка чесън. Намажете тапенадата върху хляба и гарнирайте със ситно нарязан копър.

Продукти

 

  • 500 г пълнозърнест хляб
  • 250 г маслини
  • 50 г филенца аншоа
  • 50 г каперси
  • 1 скилидка чесън
  • 150 г зехтин екстра върджин
  • 3 стръка копър
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 стрък прясна майорана
  • сол и черен пипер
  • 3 бр. мариновани сушени домати

Свързани рецепти