Начин на приготвяне:

1. Нарежете франзелата на филийки и ги подредете в тава. Запечете ги 5-6 минути в добре загрята фурна, до златисто.
2. За дресинга обелете и нарежете на тънки филийки скилидката чесън и джинджифила. В купа смесете оцета и зехтина, добавете чесъна и нарязания магданоз. Разбъркайте.
3. Добавете натрошеното сирене и накъсаните на ленти печени чушки /може да използвате мариновани чушки/. Овкусете със сол и разбъркайте.
4. Разпределете дресинга върху брускетите. В листата цикория сипете по малко от дресинга и ги разпределете между брускетите.

Продукти

  • 1 стара франзела
  • 1 скилидка чесън
  • 2 печени чушки
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 50 г бяло саламурено сирене
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • листа цикория
  • 0.5 см корен джинджифил
  • сол

Свързани рецепти