Брускети с печени чушки
Рецепта от: Ненад Великович
1. Нарежете франзелата на филийки и ги подредете в тава. Запечете ги 5-6 минути в добре загрята фурна, до златисто.
2. За дресинга обелете и нарежете на тънки филийки скилидката чесън и джинджифила. В купа смесете оцета и зехтина, добавете чесъна и нарязания магданоз. Разбъркайте.
3. Добавете натрошеното сирене и накъсаните на ленти печени чушки /може да използвате мариновани чушки/. Овкусете със сол и разбъркайте.
4. Разпределете дресинга върху брускетите. В листата цикория сипете по малко от дресинга и ги разпределете между брускетите.
2. За дресинга обелете и нарежете на тънки филийки скилидката чесън и джинджифила. В купа смесете оцета и зехтина, добавете чесъна и нарязания магданоз. Разбъркайте.
3. Добавете натрошеното сирене и накъсаните на ленти печени чушки /може да използвате мариновани чушки/. Овкусете със сол и разбъркайте.
4. Разпределете дресинга върху брускетите. В листата цикория сипете по малко от дресинга и ги разпределете между брускетите.
Продукти
- 1 стара франзела 1 скилидка чесън 2 печени чушки 1 с.л. нарязан магданоз 50 г бяло саламурено сирене 3 с.л. зехтин 1 с.л. ябълков оцет листа цикория 0.5 см корен джинджифил сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Пилешки гърди, пълнени с кисела ябълка
Рецепти Ненад Великович
Пилешко чоп суй
Рецепти Ненад Великович
Шоколадово брауни
Рецепти Ненад Великович
Шоколадов тарт
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Ненад Великович
Царевичен хляб /проя/