Бристълски банички

Бристълски банички

Начин на приготвяне:

1. Преди да направите тестото, сложете всички продукти за него във фризера за кратко. След това смесете брашното, маслото, яйцето и солта в блендер докато се получат трохи. Добавете ледено студената вода и разбийте отново. Оформете топка от тестото и я сложете за половин час във фризера.
2. Овкусете кубчетата месо със сол, обилно с бял пипер и с индийско орехче. Накъсайте 2-3 стръка розмарин и оваляйте хубаво месото в подправките.
3. Нарежете картофите, морковите, тиквата, лука на дребни кубчета.
4. Разточете тестото тънко, поръсвайки с брашно, във формата на кръгчета или в последствие ги изрежете. В центъра на всяко кръгче поставете купчинка от всички зеленчуци, а отгоре сложете кубчета месо. Намажете свободните краища на кръгчето с разбито яйце и прехлупете тестото. Притиснете хубаво краищата на баничките с помощта на вилица. Намажете баничките отгоре с яйце и забучете по половин стрък розмарин и мащерка във всяка. Наредете баничките в намаслена тава и ги зпечете баничките на 190 градуса за половин час.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 250 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • 7 с.л. студена вода

За пълнежа:

  • 350 г телешко месо за готвене
  • 1 индийско орехче
  • сол и бял пипер
  • 4 стръка розмарин
  • 2 стръка мащерка
  • 3 картофа
  • 2 моркови
  • 1 резен тиква
  • 1 глава лук
  • 1 яйце за намазване

Свързани рецепти