Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бриош /козунак/

категория 0/5
1. Разбийте с миксер или кухненски робот маслото. Към него добавете смесените брашно и сол и продължете разбиването.
2. Затоплете млякото до телесна температура, заедно със захарта. Дръпнете го от котлона и добавете маята. Разбъркайте.
3. Добавете разтворената мая в мляко към разбиващите се продукти. След това добавете и яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате.
4. Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса 30 минути на стайна температура. След това го омесете леко в купата и го притиснете. Отново го покрийте с фолио и го сложете в хладилник да се стегне малко. След като го извадите, го омесете малко, като поръсвате по малко брашно върху плота. Оформете тестото на руло и го разделете на 4 части. От всяка част, с малко движения, оформете топка. Имайте предвид, че тестото лепне.
5. Намазнете хубаво правоъгълна форма за кекс и подредете една до друга четирите топки. С мокра ножица направете по един частичен разрез в горната част на всяка топка /така, че топките частично да се разделят на две половини/. Покрийте топките с прозрачно фолио и ги оставете да втасат на стайна температура за 2 часа. Изпечете козунака в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
6. Извадете козунака от формата и го нарежете на филии.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен