Брик - пурички с агнешко
Рецепта от: Шейн Делия
1.Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, добавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, за да се охлади.
2. Обелете агнешките наденици и ги накъсайте в купа. Добавете агнешката кайма и омесете всичко с ръце. Добавете охладената смес от лук и магданоз и овкусете със сол. Разбъркайте добре.
3. Разбийте леко двата жълтъка.
4. Изрежете точените кори в кръгла форма. В горния край на всеки кръг поставете по около 60 г от пълнежа, като го оформите на тънко руло, по дължината на целия лист. Намажете краищата на кръга с разбит жълтък. Навийте на руло, като прегънете краищата навътре. Пуричките не трябва да са много дебели.
5. сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете пуричките на порции, докато придобият тъмнозлатист цвят.
6. Сервирайте баничките брик със сос от кисело мляко и няколко капки зехтин и резени лимон.
Продукти
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 глава лук
- щипка сол
- 1/2 връзка магданоз
- 250 г ливанска агнешка сурова наденица (маканек)
- 150 г агнешка кайма
- 6 листа точени кори
- 2 жълтъка
- 1 литър олио за пържене
- За сервиране:
- 200 г кисело мляко
- резени лимони
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус