Бри с компот от круши и смокини
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разтопете маслото. Разгънете корите и ги разрежете на две по средата, по ширина.
2. Намаслете дълбока тавичка. С помощта на четка намажете всяка кора с разтопено масло. Редете корите на дъното на тавичката, една върху друга, като оставяте свободните им краища извън нея.
3. Изрежете голямо парче сирене бри, така че да се получи кръгло парче. Поставете го в тавата, върху корите. Намажете сиренето с ябълковия петмез и покрийте със свободните краища на корите. намажете с разтопено масло и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За компота обелете крушата, почистете я от семки и я нарежете на парченца. Отстранете дръжките на смокините и ги нарежете на осминки. Сушените смокини нарежете на тънки ивички, след като отстраните дръжките им. Разрежете лютата чушка на две, изтръскайте семките и я нарежете на ситно. Разтопете маслото в тенджерка. Запържете лютата чушка за кратко. След това добавете сушените смокини, пресните смокини и крушата. Разбъркайте.
5. Добавете звездичката анасон и бялото вино. Оставете сместа да къкри 4 минути. В купичка разбъркайте нишестето с малко студена вода, на гладка кашичка. Добавете я към компота и разбъркайте. Оставете компота да къкри на слаб огън 15-20 минути.
6. Обърнете изпеченото бри в кори върху дървена дъска. Поднесете с плодов компот в купичка.
2. Намаслете дълбока тавичка. С помощта на четка намажете всяка кора с разтопено масло. Редете корите на дъното на тавичката, една върху друга, като оставяте свободните им краища извън нея.
3. Изрежете голямо парче сирене бри, така че да се получи кръгло парче. Поставете го в тавата, върху корите. Намажете сиренето с ябълковия петмез и покрийте със свободните краища на корите. намажете с разтопено масло и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За компота обелете крушата, почистете я от семки и я нарежете на парченца. Отстранете дръжките на смокините и ги нарежете на осминки. Сушените смокини нарежете на тънки ивички, след като отстраните дръжките им. Разрежете лютата чушка на две, изтръскайте семките и я нарежете на ситно. Разтопете маслото в тенджерка. Запържете лютата чушка за кратко. След това добавете сушените смокини, пресните смокини и крушата. Разбъркайте.
5. Добавете звездичката анасон и бялото вино. Оставете сместа да къкри 4 минути. В купичка разбъркайте нишестето с малко студена вода, на гладка кашичка. Добавете я към компота и разбъркайте. Оставете компота да къкри на слаб огън 15-20 минути.
6. Обърнете изпеченото бри в кори върху дървена дъска. Поднесете с плодов компот в купичка.
Продукти
- 400 г бри 3 листа кори за баница 70 г масло 1 с.л. ябълков петмезЗа компота:1 люта червена чушка 3 смокини 3 сушени смокини 1 круша бучка масло 1 звездичка анасон 100 мл бяло вино 1 с.л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк