1. Разтворете маята в 50 мл топла вода заедно със захарта и оставете да шупне.

2. Разтопете маслото. В купа сипете брашното, солта, разтопеното масло, шупналата мая и 250 мл вода. Омесете гладко и еластично тесто, което не се лепи по пръстите. Прехвърлете топката тесто в чиста купа и го покрийте с фолио. Оставете тестото на топло място да втаса.

3. Разделете тестото на 8 части и оформете от всяка фитил. Усучете всеки фитил във формата на бретцел.

4. В тенджера сипете 2.5 литра вода и добавете содата. Щом водата заври, пуснете бретцелите за 30 секунди вътре. Извадете ги и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с предварително разбития жълтък с малко вода и ги поръсете с морска сол. Печете бретцелите в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.

Продукти

  • 21 г жива мая 1 с.л. захар 4 с.л. краве масло 500 г брашно 2 ч.л. сол 120 г сода бикарбонат 1 жълтък морска сол за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички