1. Разбийте на пухкав крем мекото масло със захарта. Добавете ванилията и яйцата, едно по едно. Смесете брашното и бакпулвера и ги добавете в сместа. Разбийте до гладка смес.
2. Постелете дъното на форма с пружина с хартия за печене. Изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно. Печете основата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.
3. В купа разбъркайте какаото и захарта с малко от кафето. След това добавете останалото кафе и коняка.
4. Обърнете добре охладения сладкиш върху плоска чиния и отстранете хартията. Надупчете кекса с вилица. Залейте го със заливката,с помощта на лъжица.
5. Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията. С помощта на лъжица нанесете битата сметана върху сладкиша. Поръсете със зърна кафе и кокосови стърготини.

Продукти

  • За кексовото тесто:125 г масло 125 г захар 2 пакетчета ванилия 3 яйца 125 г брашно 1 пакетче бакпулверЗа заливката:250 мл силно кафе еспресо 2 с.л. какао 3 с.л. захар 2 с.л. коняк или брендиЗа гарниране:200 мл сладкарска сметана 100 г пудра захар 1 пакетче ванилия кокосови стърготини зърна кафе

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички