Начин на приготвяне:

1. Разбийте на пухкав крем мекото масло със захарта. Добавете ванилията и яйцата, едно по едно. Смесете брашното и бакпулвера и ги добавете в сместа. Разбийте до гладка смес.
2. Постелете дъното на форма с пружина с хартия за печене. Изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно. Печете основата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.
3. В купа разбъркайте какаото и захарта с малко от кафето. След това добавете останалото кафе и коняка.
4. Обърнете добре охладения сладкиш върху плоска чиния и отстранете хартията. Надупчете кекса с вилица. Залейте го със заливката,с помощта на лъжица.
5. Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията. С помощта на лъжица нанесете битата сметана върху сладкиша. Поръсете със зърна кафе и кокосови стърготини.

Продукти

За кексовото тесто:

  • 125 г масло
  • 125 г захар
  • 2 пакетчета ванилия
  • 3 яйца
  • 125 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

За заливката:

  • 250 мл силно кафе еспресо
  • 2 с.л. какао
  • 3 с.л. захар
  • 2 с.л. коняк или бренди

За гарниране:

  • 200 мл сладкарска сметана
  • 100 г пудра захар
  • 1 пакетче ванилия
  • кокосови стърготини
  • зърна кафе

Свързани рецепти