Бразилски лимонов пай

Бразилски лимонов пай

Начин на приготвяне:

1. За тестото изсипете брашното върху плота и направете кладенче в него. Поставете маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и водата в кладенчето и разбъркайте с пръсти. Постепенно добавяйте и брашното и омесете гладко тесто.Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Охладете тестото за 1 час в хладилник.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5 мм. Намажете с масло плитка кръгла форма за пай и прехвърлете тестото в нея с помощта на точилката. Притиснете тестото по дъното и стените на формата и изрежете излишното. Постелете парче хартия за печене върху тестото, а върху него сложете шепа боб и изпечете основата на 180 градуса за 20 минути.
3. За пълнежа отделете жълтъците от белтъците. В купа разбийте жълтъците с половината захар. Настържете кората на двата лайма и изтискайте сока им. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте.
4. Изсипете пълнежа върху изпечената основа, загладете и печете пая още 20 минути.
5. Разбийте белтъците с останалата захар с помощта на миксер до твърда пяна. Разстелете пяната върху изпечения пай, получава се нещо като шапка. Печете пая още 15 минути докато белтъците придобият златист цвят или обгорете белтъчната пяна с газова горелка.

Продукти

За тестото:

  • 180 г студено масло
  • 225 г брашно
  • 1 с.л. пудра захар
  • 1 с.л. студена вода

За лимоновия пълнеж:

  • 6 яйца
  • 200 г захар
  • 400 г кондензирано мляко
  • 2 лайма

Свързани рецепти