Бразилски лимонов пай
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото изсипете брашното върху плота и направете кладенче в него. Поставете маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и водата в кладенчето и разбъркайте с пръсти. Постепенно добавяйте и брашното и омесете гладко тесто.Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Охладете тестото за 1 час в хладилник.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5 мм. Намажете с масло плитка кръгла форма за пай и прехвърлете тестото в нея с помощта на точилката. Притиснете тестото по дъното и стените на формата и изрежете излишното. Постелете парче хартия за печене върху тестото, а върху него сложете шепа боб и изпечете основата на 180 градуса за 20 минути.
3. За пълнежа отделете жълтъците от белтъците. В купа разбийте жълтъците с половината захар. Настържете кората на двата лайма и изтискайте сока им. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте.
4. Изсипете пълнежа върху изпечената основа, загладете и печете пая още 20 минути.
5. Разбийте белтъците с останалата захар с помощта на миксер до твърда пяна. Разстелете пяната върху изпечения пай, получава се нещо като шапка. Печете пая още 15 минути докато белтъците придобият златист цвят или обгорете белтъчната пяна с газова горелка.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5 мм. Намажете с масло плитка кръгла форма за пай и прехвърлете тестото в нея с помощта на точилката. Притиснете тестото по дъното и стените на формата и изрежете излишното. Постелете парче хартия за печене върху тестото, а върху него сложете шепа боб и изпечете основата на 180 градуса за 20 минути.
3. За пълнежа отделете жълтъците от белтъците. В купа разбийте жълтъците с половината захар. Настържете кората на двата лайма и изтискайте сока им. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте.
4. Изсипете пълнежа върху изпечената основа, загладете и печете пая още 20 минути.
5. Разбийте белтъците с останалата захар с помощта на миксер до твърда пяна. Разстелете пяната върху изпечения пай, получава се нещо като шапка. Печете пая още 15 минути докато белтъците придобият златист цвят или обгорете белтъчната пяна с газова горелка.
Продукти
- За тестото:180 г студено масло 225 г брашно 1 с.л. пудра захар 1 с.л. студена водаЗа лимоновия пълнеж:6 яйца 200 г захар 400 г кондензирано мляко 2 лайма
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери