Брауни торта с праскови
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете захарта, яйцето и маслото, което трябва да е със стайна температура. Разбъркайте продуктите в кладенчето, след това постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете за 3- минути в хладилник или за 10 минути във фризер.
2. За пълнежа начупете в купа шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и разбъркайте докато то се разтопи.
3. В купа разбийте яйцата със захарта до пухкавост. В друга купа разбъркайте брашното с бакпулвера и солта. Добавете разбитите жълтъци към разтопения шоколад и разбъркайте. След това добавете брашното и отново разбъркайте.
4. Намажете с масло кръгла конична форма. Разточете тестото върху набрашнен плот. напаснете тестото по дъното и стените на формата. Изрежете излишното тесто по краищата. Ако формата е дълбока, с помощта на нож за пица изрежете 1/3 от ръба. Надупчете тестото с нож. Изсипете пълнежа от брауни и го загладете. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути. Оставете тортата да се охлади вътре във фурната, след като я изключите.
5. За меренгето в тенджерка сипете водата и захарта и ги оставете да врат, докато захарта се разтопи. Разбийте белтъците с 1 с.л. захар с помощта на миксер на пяна. Добавете горещия захарен сироп /с температура 121 градуса/ на тънка струйка към белтъците. След това увеличете степента на разбиване и разбийте до получаване на твърда пяна. Прехвърлете меренгето в шприц с малък гладък накрайник.
6. За прасковите разтопете маслото в тенджерка. Добавете ваниловата захар и пръчката канела. Добавете нарязаните на резени праскови. Разбъркайте и варете прасковите 4 минути. Пресипете ги в чиния и ги оставете да се охладят.
7. Поставете изпечената, охладена торта върху поднос. Покрийте повърхността и, като шприцовате меренгето спираловидно. Отгоре подредете резените праскови. Шприцовайте малки топчици меренге между прасковите.
8. Обгорете с помощта на газова горелка меренгето - със среден пламък и от достатъчно разстояние, за да не почернеят белтъците.
9. Украсете тортата с пръчка канела.
2. За пълнежа начупете в купа шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и разбъркайте докато то се разтопи.
3. В купа разбийте яйцата със захарта до пухкавост. В друга купа разбъркайте брашното с бакпулвера и солта. Добавете разбитите жълтъци към разтопения шоколад и разбъркайте. След това добавете брашното и отново разбъркайте.
4. Намажете с масло кръгла конична форма. Разточете тестото върху набрашнен плот. напаснете тестото по дъното и стените на формата. Изрежете излишното тесто по краищата. Ако формата е дълбока, с помощта на нож за пица изрежете 1/3 от ръба. Надупчете тестото с нож. Изсипете пълнежа от брауни и го загладете. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути. Оставете тортата да се охлади вътре във фурната, след като я изключите.
5. За меренгето в тенджерка сипете водата и захарта и ги оставете да врат, докато захарта се разтопи. Разбийте белтъците с 1 с.л. захар с помощта на миксер на пяна. Добавете горещия захарен сироп /с температура 121 градуса/ на тънка струйка към белтъците. След това увеличете степента на разбиване и разбийте до получаване на твърда пяна. Прехвърлете меренгето в шприц с малък гладък накрайник.
6. За прасковите разтопете маслото в тенджерка. Добавете ваниловата захар и пръчката канела. Добавете нарязаните на резени праскови. Разбъркайте и варете прасковите 4 минути. Пресипете ги в чиния и ги оставете да се охладят.
7. Поставете изпечената, охладена торта върху поднос. Покрийте повърхността и, като шприцовате меренгето спираловидно. Отгоре подредете резените праскови. Шприцовайте малки топчици меренге между прасковите.
8. Обгорете с помощта на газова горелка меренгето - със среден пламък и от достатъчно разстояние, за да не почернеят белтъците.
9. Украсете тортата с пръчка канела.
Продукти
- За тестото:300 г брашно 200 г масло 1 яйце 100 г захарЗа брауни пълнежа:100 г натурален шоколад 75 г масло 2 яйца 75 г захар 50 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер щипка солЗа меренгето:40 мл вода 100 г захар 2 белтъкаЗа прасковите:7 половинки праскови от компот или консерва 50 г масло 1 пръчка канела 1 с.л. ванилова захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери