Брауни сладки "Ebony & Ivory"
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За сладоледа сипете млякото и сметаната в тенджерка и ги загрейте. Разрежете шушулката авнилия на две, по дължина, и остържете вътрешността и. Добавете я в тенджерката. В купа разбийте жълтъците с меда и захарта. Добавете врялата смес към жълтъците, като бъркате непрекъснато с помощта на тел. След това прехвърлете сместа в тенджерката и я върнете на котлона. Бъркайте непрекъснато докато сместа се посгъсти, но внимавайте тя да не заври. Пресипете сместа в купа и я оставете да изстине. Сипете охладената смес в машина за сладолед и я бъркайте в продължение на 45-60 минути, докато стане пухкав крем. Замразете крема.
2. За кафевия пласт смесете в купа какаото с олиото и меласата. разбъркайте. Добавете мекото масло и разбийте сместа с помощта на миксер. След това добавете двата вида захар и продължете разбиването. добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
3. Постелете тавичка с размери 45х21 см с хартия за печене. Сипете кафявата смес и я разстелете равномерно в тавичката. С помощта на палетен нож загладете много добре повърхността на слоя. Подредете целите ядки орехи върху кафевия слой, като леко ги притиснете надолу.
4. За белия пласт първо направете карамелен сос, като карамелизирате в дълбок съд с дръжка захарта, на порции. Щом карамелът придобие златист цвят, добавете леко притоплената предварително сметана и бъркайте сместа с помощта на тел, докато стане хомогенна. Дръпнете соса от котлона и добавете маслото. Разбъркайте и оставете соса да се охлади леко.
5. С миксер разбъркайте пудрата захар с маслото. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Добавете карамеления сос на струйка, докато разбивате. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
6. Разстелете бялата смес равномерно, като я загладите с помощта на палетен нож. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 150 градуса 1 час.
7. Обърнете изстиналия сладкиш върху плота, с кафявата страна нагоре и отстранете хартията за печене. Изрежетенеравните краища и нарежете сладкиша на еднакви квадрати с размери 8х8 см.
8. За шоколадовия сос загрейте сметаната в тенджерка и добавете нарязания шоколад. Бъркайте докато той се разтопи.
9. Сервирайте квадратче от сладкиша в чиния. Поставете топка ванилов сладолед върху браунито и полейте с шоколадов сос.
2. За кафевия пласт смесете в купа какаото с олиото и меласата. разбъркайте. Добавете мекото масло и разбийте сместа с помощта на миксер. След това добавете двата вида захар и продължете разбиването. добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
3. Постелете тавичка с размери 45х21 см с хартия за печене. Сипете кафявата смес и я разстелете равномерно в тавичката. С помощта на палетен нож загладете много добре повърхността на слоя. Подредете целите ядки орехи върху кафевия слой, като леко ги притиснете надолу.
4. За белия пласт първо направете карамелен сос, като карамелизирате в дълбок съд с дръжка захарта, на порции. Щом карамелът придобие златист цвят, добавете леко притоплената предварително сметана и бъркайте сместа с помощта на тел, докато стане хомогенна. Дръпнете соса от котлона и добавете маслото. Разбъркайте и оставете соса да се охлади леко.
5. С миксер разбъркайте пудрата захар с маслото. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Добавете карамеления сос на струйка, докато разбивате. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
6. Разстелете бялата смес равномерно, като я загладите с помощта на палетен нож. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 150 градуса 1 час.
7. Обърнете изстиналия сладкиш върху плота, с кафявата страна нагоре и отстранете хартията за печене. Изрежетенеравните краища и нарежете сладкиша на еднакви квадрати с размери 8х8 см.
8. За шоколадовия сос загрейте сметаната в тенджерка и добавете нарязания шоколад. Бъркайте докато той се разтопи.
9. Сервирайте квадратче от сладкиша в чиния. Поставете топка ванилов сладолед върху браунито и полейте с шоколадов сос.
Продукти
- За ваниловия сладолед:1 шушулка ванилия 250 мл течна сметана 250 мл прясно мляко 3 жълтъка 1 с.л. течен мед 100 г захарЗа кафевия слой /фъдж/:150 г какао 50 мл слънчогледово олио 30 г меласа 450 г пудра захар 150 г кристална захар 300 г меко масло 4 яйца 340 г брашноЗа белия слой:450 г пудра захар 150 г кристална захар 330 г меко масло 4 яйца 240 г брашноЗа шоколадовия сос:100 мл течна сметана 80 г натурален шоколадЗа карамеления сос:100 г захар 75 мл течна сметана 60 г масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери