Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. В купата на миксера избийте на пяна захарта и яйцата. Внимателно разбъркайте двете смеси, трябва да се хомогенизират. Добавете пресятото брашно и какаото, а после и лешниците и отново внимателно разбъркайте.
  2. Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете форма за печене с масло, сипете в нея сместа. Печете около 20-30 минути. Оставете хубаво да се охлади. Нарежете сладкиша на кубчета. После разрежете всяко кубче по диагонал, а получения триъгълник – разрежете хоризонтално. Оставете в хладилника да стегне.
  3. Потопете консервата кондензирано мляко в тенджера със студена вода, така че през цялото време да остане под нивото на водата. Загрейте и оставете водата да къкри 3 часа. Ако трябва, доливайте вода, за да бъде консервата винаги плътно покрита. Оставете няколко часа да се охлади на стайна температура и едва тогава отворете консервата.
  4. Слепете триъгълниците два по два със соса и поднесете.

*Печете във фурна без вентилатор.

Подготовка

150 г краве масло

200 г черен шоколад

225 г захар

3 яйца

55 г брашно

55 г какао

50 г смлени лешници

1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)

Продукти

Свързани рецепти