Брауни сандвич с лешници и карамелен сос
Рецепта от: Нина Бабич
- Разтопете маслото и шоколада на водна баня. В купата на миксера избийте на пяна захарта и яйцата. Внимателно разбъркайте двете смеси, трябва да се хомогенизират. Добавете пресятото брашно и какаото, а после и лешниците и отново внимателно разбъркайте.
- Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете форма за печене с масло, сипете в нея сместа. Печете около 20-30 минути. Оставете хубаво да се охлади. Нарежете сладкиша на кубчета. После разрежете всяко кубче по диагонал, а получения триъгълник – разрежете хоризонтално. Оставете в хладилника да стегне.
- Потопете консервата кондензирано мляко в тенджера със студена вода, така че през цялото време да остане под нивото на водата. Загрейте и оставете водата да къкри 3 часа. Ако трябва, доливайте вода, за да бъде консервата винаги плътно покрита. Оставете няколко часа да се охлади на стайна температура и едва тогава отворете консервата.
- Слепете триъгълниците два по два със соса и поднесете.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- 150 г краве масло
- 200 г черен шоколад
- 225 г захар
- 3 яйца
- 55 г брашно
- 55 г какао
- 50 г смлени лешници
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко (400
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене