Това е рецепта за брауни и блонди в един сладкиш. Брауни сместа съдържа тъмен разтопен шоколад и смлян жасминов чай, а блонди сместа - бял шоколад. Резултатът е богат, сочен сладкиш със свеж, азиатски привкус.

Продукти

  • За брауни сместа:
  • 200 г масло със сол
  • 250 г захар
  • 200 г натурален шоколад (70%)
  • 10 г жасминов бял чай
  • 2 яйца
  • 150 г брашно
  • За блонди сместа:
  • 50 г масло със сол
  • 70 г бял шоколад
  • 50 г захар
  • 1 яйце
  • 60 г брашно

Начин на приготвяне:

  • 1. За брауни сместа смелете жасминовия чай на фина пудра в кафемелачка. Поставете маслото, нарязано на кубчета и начупения на парчета шоколад в стъклена купа. Добавете и смления жасминов чай. Поставете на водна баня, като внимавате врящата вода да не докосва дъното на купата. Разтопете сместа. След това я оставете да поизстине.
  • 2. В голяма купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, до изсветляване и увеличаване на обема на сместа. Добавете разтопените масло и шоколад и разбийте. Накрая добавете брашното и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
  • 3. За блонди сместа начупете белия шоколад на парченца в купа. Разтопете маслото и залейте шоколада с него. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Добавете захарта, брашното и яйцето и разбъркайте до хомогенност.
  • 4. Намазнете дъното и стените на квадратна тавичка (20х20 см) и постелете с хартия за печене. В шахматен ред редувайте да сипвате от тъмната и светлата смес, със съотношение 2:1. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. По средата трябва да остане пружиниращо.
  • 5. Щом сладкишът изстине, нарежете на еднакви квадратни парчета.

Свързани рецепти

Виж всички