Брауни с жасминов чай
Рецепта от: Донал Скиан
Това е рецепта за брауни и блонди в един сладкиш. Брауни сместа съдържа тъмен разтопен шоколад и смлян жасминов чай, а блонди сместа - бял шоколад. Резултатът е богат, сочен сладкиш със свеж, азиатски привкус.
Продукти
- За брауни сместа:
- 200 г масло със сол
- 250 г захар
- 200 г натурален шоколад (70%)
- 10 г жасминов бял чай
- 2 яйца
- 150 г брашно
- За блонди сместа:
- 50 г масло със сол
- 70 г бял шоколад
- 50 г захар
- 1 яйце
- 60 г брашно
Начин на приготвяне:
- 1. За брауни сместа смелете жасминовия чай на фина пудра в кафемелачка. Поставете маслото, нарязано на кубчета и начупения на парчета шоколад в стъклена купа. Добавете и смления жасминов чай. Поставете на водна баня, като внимавате врящата вода да не докосва дъното на купата. Разтопете сместа. След това я оставете да поизстине.
- 2. В голяма купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, до изсветляване и увеличаване на обема на сместа. Добавете разтопените масло и шоколад и разбийте. Накрая добавете брашното и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
- 3. За блонди сместа начупете белия шоколад на парченца в купа. Разтопете маслото и залейте шоколада с него. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Добавете захарта, брашното и яйцето и разбъркайте до хомогенност.
- 4. Намазнете дъното и стените на квадратна тавичка (20х20 см) и постелете с хартия за печене. В шахматен ред редувайте да сипвате от тъмната и светлата смес, със съотношение 2:1. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. По средата трябва да остане пружиниращо.
- 5. Щом сладкишът изстине, нарежете на еднакви квадратни парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Джейми Оливър
Флапджак
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадов сладкиш без яйца
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Рудолф ван Веен
Бухти с ванилов сос
Рецепти Рудолф ван Веен
Лесен щрудел с череши
Рецепти Надия Хюсеин
Еклерово руло
Рецепти Донал Скиан
Сладкиш с тропически плодове и кокос
Рецепти Донал Скиан
Тарт Татен с ананас