Брауни с пияни череши

Брауни с пияни череши

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете портвайна, водата и сока от череши - или такъв, пуснат о тзамразени череши или от компот. по желание може да добавите и твърд алкохол като черешов ликьор, например. Оставете сместа само да кипне и веднага дръпнете от огъня. Залейте замразени череши или череши от компот без костилки. Добавете анасон и канела и оставете за няколко часа, най-добре за 1-2 дни.
2. За брауни сипете в купа двата вида захар, брашното, бакпулвера и какаото. Разбъркайте с помощта на миксер, на ниска скорост. Добавете мекото масло, яйцата, ябълковата меласа /може да използвате всякаква плодова меласа - от нар, от фурми, от смокини/ и олиото. Разбийте сместа.
3. Добавете шоколадовия чипс или нарязан шоколад и разбийте отново. Добавете прецедените череши и разбъркайте внимателно.
4. Намаслете тавичка с размери 21х21 см и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 1 час.
5. След като сладкиа е изстинал добре, го нарежете на еднакви квадратни парчета и ги подредете върху поднос.

Продукти

За пияните череши:

  • 100 мл червен портвайн
  • 50 мл сок от череши
  • 50 мл вода
  • 1 звездичка анасон
  • 1 пръчка канела

За сладкиша:

  • 225 г пудра захар
  • 75 г захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 170 г брашно
  • 75 г какао
  • 2 яйца
  • 150 г масло
  • 1 с.л. ябълкова меласа
  • 40 мл олио
  • 40 г черен шоколадов чипс

Свързани рецепти