Брауни с пияни череши
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В тенджерка сипете портвайна, водата и сока от череши - или такъв, пуснат о тзамразени череши или от компот. по желание може да добавите и твърд алкохол като черешов ликьор, например. Оставете сместа само да кипне и веднага дръпнете от огъня. Залейте замразени череши или череши от компот без костилки. Добавете анасон и канела и оставете за няколко часа, най-добре за 1-2 дни.
2. За брауни сипете в купа двата вида захар, брашното, бакпулвера и какаото. Разбъркайте с помощта на миксер, на ниска скорост. Добавете мекото масло, яйцата, ябълковата меласа /може да използвате всякаква плодова меласа - от нар, от фурми, от смокини/ и олиото. Разбийте сместа.
3. Добавете шоколадовия чипс или нарязан шоколад и разбийте отново. Добавете прецедените череши и разбъркайте внимателно.
4. Намаслете тавичка с размери 21х21 см и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 1 час.
5. След като сладкиа е изстинал добре, го нарежете на еднакви квадратни парчета и ги подредете върху поднос.
2. За брауни сипете в купа двата вида захар, брашното, бакпулвера и какаото. Разбъркайте с помощта на миксер, на ниска скорост. Добавете мекото масло, яйцата, ябълковата меласа /може да използвате всякаква плодова меласа - от нар, от фурми, от смокини/ и олиото. Разбийте сместа.
3. Добавете шоколадовия чипс или нарязан шоколад и разбийте отново. Добавете прецедените череши и разбъркайте внимателно.
4. Намаслете тавичка с размери 21х21 см и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 1 час.
5. След като сладкиа е изстинал добре, го нарежете на еднакви квадратни парчета и ги подредете върху поднос.
Продукти
- За пияните череши:100 мл червен портвайн 50 мл сок от череши 50 мл вода 1 звездичка анасон 1 пръчка канелаЗа сладкиша:225 г пудра захар 75 г захар 1 ч.л. бакпулвер 170 г брашно 75 г какао 2 яйца 150 г масло 1 с.л. ябълкова меласа 40 мл олио 40 г черен шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери