Брауни с парченца разтопен шоколад
1. В купа сипете брашното, какаото, кафявата захар и фината бяла захар. Разбъркайте добре и оформете кладенче.
2. В кладенчето чукнете яйцата, добавете ваниловия екстракт и предварително разтопеното масло. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
3. Нарежете шоколада на парченца. Добавете ги към сместа и разбъркайте добре.
4. Намаслете леко дълбока квадратна форма /20 см/ и постелете с хартия за печене - два листа с дълги свободни краища, сложени на кръст. Изсипете сместа във формата и печете браунито в предварително загрята фурна на 160 градуса 50-60 минути. Когато повърхността на сладкиша се стегне, той е изпечен.
5. Извадете браунито от фурната и го оставете да изстине 5 минути във формата. След това го извадете внимателно с помощта на листовете хартия и го нарежете на 16 еднакви квадрата. Може да оставите сладкиша във формата да изстине напълно и тогава да го разрежете.

Съвет: Може да съхранявате браунито в метална кутия до 1 седмица.

Продукти

  • 150 г брашно 75 г какао 130 г кафява захар 290 г фина захар 175 г безсолно масло 1 ч.л. ванилов екстракт 3 яйца 125 г натурален шоколад (70% какао)

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички