Брауни с парченца разтопен шоколад

Брауни с парченца разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното, какаото, кафявата захар и фината бяла захар. Разбъркайте добре и оформете кладенче.
2. В кладенчето чукнете яйцата, добавете ваниловия екстракт и предварително разтопеното масло. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
3. Нарежете шоколада на парченца. Добавете ги към сместа и разбъркайте добре.
4. Намаслете леко дълбока квадратна форма /20 см/ и постелете с хартия за печене - два листа с дълги свободни краища, сложени на кръст. Изсипете сместа във формата и печете браунито в предварително загрята фурна на 160 градуса 50-60 минути. Когато повърхността на сладкиша се стегне, той е изпечен.
5. Извадете браунито от фурната и го оставете да изстине 5 минути във формата. След това го извадете внимателно с помощта на листовете хартия и го нарежете на 16 еднакви квадрата. Може да оставите сладкиша във формата да изстине напълно и тогава да го разрежете.

Съвет: Може да съхранявате браунито в метална кутия до 1 седмица.

Продукти

  • 150 г брашно
  • 75 г какао
  • 130 г кафява захар
  • 290 г фина захар
  • 175 г безсолно масло
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 яйца
  • 125 г натурален шоколад (70% какао)

Свързани рецепти