Брауни с червено цвекло

Брауни с червено цвекло

Начин на приготвяне:

1. Отрежете стъблата на главата червено цвекло, като оставите 2 см от тях. Измийте добре главата и я сварете в тенджера с вода за 30-45 минути. Кожата трябва лесно да се отделя.
2. Обелете свареното червено цвекло, нарежете го на парчета и го пюрирайте в кухненски робот или блендер.
3. Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня.
4. Разбийте мекото масло и захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично, с помощта на шпатула, докато то се поеме. Добавете леко изстиналия разтопен шоколад и пюрето от червено цвекло. Разбъркайте до хомогенност. Добавете пресятите брашно, какао и бакпулвер и разбъркайте.
5. Намаслете дъното и стените на квадратна форма /20х20 см/ и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Сладкишът ще остане леко влажен по средата.
6. Оставете браунито да изстине напълно във формата. Извадете го и го нарежете на еднакви квадратни парчета.

Продукти

  • 275 г червено цвекло
  • 250 г натурален шоколад
  • 250 г масло
  • 300 г захар
  • 3 яйца
  • 75 г брашно
  • 50 г какао
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол

Свързани рецепти