Брауни "Червено кадифе"

Брауни "Червено кадифе"

Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете червеното цвекло доомекване. Може да използвате готово, обелено и сварено цвекло. нарежете на кубчета свареното цвекло и го пасирайте до гладкост. След това прекарайте през цедка пюрето.
2. Начупете шоколада и го разтопете. Щом изстине, добавете към него пюрето от червено цвекло и разбъркайте.
3. В друга купа разбъркайте яйцата със захарта до изсветляване, с  помощта на миксер.
4. Добавете шоколада и цвеклото към разбитите яйца. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете смлените бадеми, ваниловия екстракт и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете брашното, а след това и какаото, като ги пресявате. разбъркайте до гладкост.
5. Постелете дъното и стените на правоъгълна тавичка с хартия за печене. Изсипете сместа и печете 35 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.
6. Щом сладкишът изстине, нарежете го на еднакви квадрати. Подредете парчетата брауни върху поднос и поръсете с какао.

Продукти

  • 400 г червено цвекло
  • 3 яйца
  • 250 г захар
  • 150 г натурален шоколад
  • 35 г брашно
  • 50 г фино смлени бадеми
  • 70 г какао
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • щипка сол

Свързани рецепти