Брауни
Рецепта от: Божана Кацарова
Това е рецепта за брауни, но веганско. Приготвено е от кестени, фурми и кокосово мляко, гарнирано с мус от маскарпоне и ръчно направени шоколадови бонбони.
1. За това шоколадово брауни с кестени сложете в купа кестените и фурмите и ги залейте с кокосовото мляко. Пасирайте до гладка смес.
2. Начупете или нарежете шоколада и го сложете в купа. Разтопете шоколада на водна баня.
3. Добавете половината разтопен шоколад към пасираната смес заедно с пудрата захар. Пасирайте отново.
4. Добавете бакпулвера и солта. Разбъркайте. Пресейте брашното и разбъркайте отново.
5. Намаслете и поръсете с брашно гнездата на силиконова форма с квадратни форми. Разпределете половината смес в гнездата. Към останалата смес добавете предварително нарязаните бадеми и кашу и разбъркайте. Разпределете сместа във формичките. Поставете формата в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути. Половината изпечени брауни /4 броя/ извадете, а останалите върнете във фурната да се доизсушат на 140 градуса за 20 минути. Увийте петте парчета, едно по едно, във фолио и ги поставете във фризера да се стегнат.
6. За муса за шоколадовото брауни разбийте добре маскарпонето с крема сиренето и пудрата захар. Накрая добавете лимоновия сок и разбъркайте отново. Пресипете муса в шприц с тънък накрайник.
7. От останалия разтопен шоколад направете шоколадови бонбони. Щом температурата на разтопения шоколад е около 40 градуса, добавете към него 30 г нарязан на ситно шоколад /или шоколадов чипс/. Разбъркайте докато той се разтопи. Нарежете гъба за миене на съдове на квадратни парчета. Увийте всяко парче гъба в прозрачно фолио, като кесийка. Потопете всяко парче гъба с фолио в темперирания шоколад, като държите за горната част на фолиото. Подредете потопените парчета гъби в тава, постлана с хартия за печене. Поставете бонбоните в хладилник докато се стегнат.
8. Извадете бонбоните от хладилника. Със завъртане извадете внимателно гъбата с фолио от стегналия се шоколад. В правоъгълна чиния шприцовайте няколко топки от муса. В единия край, върху муса, поставете едно парче по-дълго печено брауни с кестени и шприцовайте мус върху него. Поставете второ парче замръзнало брауни. Шприцовайте мус. Гарнирайте с шоколадови бонбони и резени пресни плодове.
Продукти
- 120 белени варени кестени
- 50 г фурми без костилки
- 400 мл кокосово мляко
- 250 г натурален шоколад
- 3 ч.л. пудра захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 100 г брашно
- 100 г сурови бадеми и кашу
- За муса:
- 1 с.л. крем-сирене
- 2 с.л. маскарпоне
- щипка пудра захар
- 0.5 ч.л. лимонов сок
- За гарниране:
- пресни плодове
- кафява захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене