Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада на парченца и го сложете в купа заедно с маслото на водна баня. Важно е разтопяването да става на слаб огън, като разбърквате от време на време.
2. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте леко. Белтъците разбийте на пяна с помощта на тел. Добавете захарта и продължете разбиването до получаването на твърда пяна.
3. Към разтопените шоколад и масло добавете брашното, като го пресеете. Разбъркайте до хомогенност. След това добавете жълтъците на струйка, като разбърквате енергично.
4. Добавете половината разбити белтъци и разбъркайте много внимателно с помощта на шпатула, за да не се изгуби пухкавостта им. Добавете и втората част белтъци и смесете отново.
5. Постелете дъно на форма с пружина с хартия за печене. Намаслете обилно с масло стените и. Сипете сместа в нея, тръснете леко формата, за да се изравни сместа. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса 15 минути.
6. След като браунито изстине, отстранете пружината на формата и нарежете на триъгълни парчета. Поръсете с леко запечени нарязани орехи.

Продукти

  • 250 г натурален шоколад (70% какао)
  • 125 г масло
  • 5 жълтъка
  • 30 г брашно
  • 125 г захар
  • 5 белтъка
  • 150 г орехи

Свързани рецепти