Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Брабантски брат

категория 3/5
1. Накиснете стафидите във вода за 3 часа. Ако забравите да направите това, сварете стафидите за 15 минути. След това ги изцедете хубаво.
2. Затоплете леко млякото и разтворете в него маята. Изсипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. Сложете вътрешността на шушулката ванилия, млякото с маята, маслото и яйцето в кладенчето. Размесете първо продуктите с малко брашно, след това омесете гладко тесто. Поставете топката тесто в намазнена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете на стайна температура за 1 час.
3. Смелете в блендер бадемите със захарта фино. Добавете белтъка, като продължавате да мелите. Накрая добавете смес от подправки за коледни сладкиши. Омесете малко бадемовата паста на плота, тя трябва да лепне. Оформете я като кръгла дебела питка.
4. Извадете втасалото тесто върху плота и го разплескайте. Сложете половината изцедени стафиди върху него и ги разпределете. Прегънете тестото - 1 или 2 пъти и сложете останалите стафиди. Омесете тестото със стафидите чрез прегъване. Разделете го на две еднакви части.
5. Поръсете с брашно едното парче тесто и го разточете в кръгла форма. Прехвърлете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поставете бадемовата паста върху тестото и я разпънете още малко в кръгла форма. Краищата от 3-4 см да с свободни. Разточете и другото парче тесто и го поставете върху бадемовата паста. Хубаво завийте краищата на печивото. Покрийте сладкия хляб с прозрачно фолио и го оставете да втаса още веднъж за 45 минути.
6. Намажете печивото с разбито яйце и го изпечете на 250 градуса за 12 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен