Продукти

  • За глазурата:100 г натурален шоколад 85% 100 мл течна животинска сметана 40 г краве маслоЗа крема:300 мл прясно мляко 100 г захар 2 жълтъка 2 с.л. царевично нишесте 10 г бурбонска ванилова захар350 г брашно 3 яйца 190 г захар 200 мл прясно мляко 50 г краве масло 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. За тестото разбийте яйцата в купа, заедно със захарта, докато побелеят. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Затоплете млякото и маслото леко в касерола на котлона и налейте към яйчената смес, разбийте отново. Накрая добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре, до получаването на еднородна смес.
  • 2. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и ги разпределете кексовата смес в тях. Печете мъфините до готовност - 12 минути. Охладете ги.
  • 3. За крема разтворете нишестето в малко от студеното мляко. Загрейте останалото мляко и захарта. Разбийте жълтъците с разтвореното нишесте, захарта и бурбонската ванилова захар. 
  • 4. Смесете горещото мляко с жълтъчената смес. Гответе на умерен огън, докато се получи гъст крем. Прехвърлете го в купа, покрийте с фолио, за да не хваща кора и охладете. След това разбийте и прехвърлете в пош.
  • 6. За глазурата кипнете сметаната и я налейте върху накълцания шоколад, добавете и маслото. Разбъркайте докато шоколадът и маслото се разтопят напълно, а сместа стане гладка и лъскава.
  • 7. Разрежете мъфините напречно на две неравни части. Слепете ги с крем, отгоре също сложете малко крем.
  • 8. Полейте готовите мъфини с глазурата.

Свързани рецепти

Виж всички