1. За маринования лук нарежете лука на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Покрийте ги с червен винен оцет или лимонов сок. Притиснете добре, за да е покрит лукът с киселина. Поставете капак или чиния върху купата и оставете настрана за най-малко 2 часа, най-добре за 24 часа.

2. Подредете рибните пръчици в тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор 20-25 минути, т.е. повече отколкото е указано на пакета.

3. В голяма тиган загрейте рапичното олио и запържете в продължение на 20 минути в него нарязания на тънки полумесеци лук, на умерен огън, докато омекне и стане златист. Разбърквайте регулярно.

4. Добавете нарязаните на тънки кръгчета люти чушки и гответе 3 минути, като разбърквате от време на време. Добавете фино настърганите джинджифил и обелени скилидки чесън. Гответе 2 минути с разбъркване. добавете горчицата и солта и разбъркайте. Накрая добавете листата спанак. Оставете ги да се свият за 2-3 минути. Разбъркайте. Изтискайте сока на лайма. Разбъркайте.

5. Накъсайте на парченца рибните пръчици в тавата. Добавете ги в тигана и продължете да ги накъсвате. Пресипете в голяма чиния и поръсете с нарязаните на едро листа кориандър. Поръсете с полумесеци маринован лук.

Продукти

  • За маринования лук:
  • 1/2 глава червен лук
  • червен винен оцет
  • За бортата:
  • 12 замразени рибни пръчици
  • 3 с.л. студено пресовано рапично олио
  • 2 глави лук (300 г)
  • 2 червени люти чушки
  • 1 с.л. настърган корен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. английска горчица
  • 2 ч.л. едра морска сол
  • 125 г бейби спанак
  • 1 лайм, сок
  • 3 с.л. нарязани листа кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички