Борта с рибни пръчици
Рецепта от: Найджела Лоусън
1. За маринования лук нарежете лука на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Покрийте ги с червен винен оцет или лимонов сок. Притиснете добре, за да е покрит лукът с киселина. Поставете капак или чиния върху купата и оставете настрана за най-малко 2 часа, най-добре за 24 часа.
2. Подредете рибните пръчици в тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор 20-25 минути, т.е. повече отколкото е указано на пакета.
3. В голяма тиган загрейте рапичното олио и запържете в продължение на 20 минути в него нарязания на тънки полумесеци лук, на умерен огън, докато омекне и стане златист. Разбърквайте регулярно.
4. Добавете нарязаните на тънки кръгчета люти чушки и гответе 3 минути, като разбърквате от време на време. Добавете фино настърганите джинджифил и обелени скилидки чесън. Гответе 2 минути с разбъркване. добавете горчицата и солта и разбъркайте. Накрая добавете листата спанак. Оставете ги да се свият за 2-3 минути. Разбъркайте. Изтискайте сока на лайма. Разбъркайте.
5. Накъсайте на парченца рибните пръчици в тавата. Добавете ги в тигана и продължете да ги накъсвате. Пресипете в голяма чиния и поръсете с нарязаните на едро листа кориандър. Поръсете с полумесеци маринован лук.
Продукти
- За маринования лук:
- 1/2 глава червен лук
- червен винен оцет
- За бортата:
- 12 замразени рибни пръчици
- 3 с.л. студено пресовано рапично олио
- 2 глави лук (300 г)
- 2 червени люти чушки
- 1 с.л. настърган корен джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. английска горчица
- 2 ч.л. едра морска сол
- 125 г бейби спанак
- 1 лайм, сок
- 3 с.л. нарязани листа кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол