Боровинков и малинов конфитюр
Рецепта от: Примож Долничар
1. В една тенджера сипете предварително измитите малини, а в друга - боровинките. Варете 15 минути на умерен огън.
2. Добавете по няколко капки ментов сироп към плодовете и разбъркайте. Варете докато течността се изпари.
3. Добавете захар по желание. Към боровинките добавете и сока на 1/2 лимон. Варете още 10 минути.
4. Пресипете горещия конфитюр в предварително стерилизирани буркани с херметическо затваряне.
Продукти
- 1/2 кг боровинки
- 1/2 кг малини
- лимонов сок
- захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща