1. Прецедете накиснатия от предишната вечер нахут. Сложете го в тенджера и го залейте с вода. Захлупете и варете на умерен огън до пълното му сваряване.
2. В друга тенджера сложете нарязаното на средноголеми парчета месо, покрийте го с вода и захлупете. Варете на бавен огън до сваряване.
3. Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки филийки. Запържете лука и чесъна, от всички страни, в тенджера с покрито със зехтин дъно. Добавете нарязаните на едри парчета небелени тиквички и ги запържете. Добавете няколко черпака от месния бульон и оставете тиквичките да омекнат на бавен огън.
4. Добавете прецедения сварен нахут и сварените парчета месо. Добавете соленото цедено кисело мляко и с бавно разбъркайте докато то се разтвори. Поръсете с 2 щипки джоджен и отново разбъркайте бавно.
5. Сервирайте борани с тиквички, поръсено с щипка сух джоджен.

Продукти

  • 1 ч.ч. нахут 500 г говеждо или агнешко месо 1 глава лук 4 скилидки чесън 0.5 ч.ч. зехтин 2 тиквички 300 г цедено козе мляко 3 щипки сух джоджен

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички