Бонбони с марципан
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Начупете натуралния шоколад на парчета и го разтопете на водна баня. След това го темперирайте. Разстелете шоколада на тънък слой върху лист хартия за печене, с помощта на палетен нож. С рингче /диаметър 3 см/ изрежете кръгчета от шоколада. Подредете шоколадовите кръгчета в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете на стайна температура за 1 час.
2. Сипете филираните бадеми, а върху тях пудрата захар в блендер. Смелете фино. разбийте белтъка в купичка и го добавете към сместа заедно с малко ракия. Смелете отново.
3. Поставете бадемовата паста върху плота и леко я разстелете. Поръсете суровите ядки шам-фъстък и кедровите ядки. Омесете марципана, докато ядките се разпределят равномерно. Поставете рулцето марципан между два листа хартия за печене и го разточете на не много тънък лист. С помощта на рингчето изрежете кръгчета. Подредете кръгчетата марципан с ядки върху лист хартия за печене,като върху всяко поставите кръгче от шоколад. Оставете бонбоните да изсъхнат добре за 1 час.
4. Начупете белия шоколад на парченца и го разтопете на водна баня. Темперирайте го. Пресипете го в широк съд.
5. с помощта на широка вилица потапяйте всеки бонбон с шоколадовата тапа нагоре в белия шоколад. Изтръскайте излишния шоколад на ръба на съда. Подредете бонбоните върху лист хартия за печене. С ръба на вилицата направете лека резка върху всеки бонбон. поставете бонбоните в хладилник за 10 минути, за да се стегне шоколада.
Съвет: Идеалната температура за съхранение на шоколадови бонбони е 15-16 градуса.
2. Сипете филираните бадеми, а върху тях пудрата захар в блендер. Смелете фино. разбийте белтъка в купичка и го добавете към сместа заедно с малко ракия. Смелете отново.
3. Поставете бадемовата паста върху плота и леко я разстелете. Поръсете суровите ядки шам-фъстък и кедровите ядки. Омесете марципана, докато ядките се разпределят равномерно. Поставете рулцето марципан между два листа хартия за печене и го разточете на не много тънък лист. С помощта на рингчето изрежете кръгчета. Подредете кръгчетата марципан с ядки върху лист хартия за печене,като върху всяко поставите кръгче от шоколад. Оставете бонбоните да изсъхнат добре за 1 час.
4. Начупете белия шоколад на парченца и го разтопете на водна баня. Темперирайте го. Пресипете го в широк съд.
5. с помощта на широка вилица потапяйте всеки бонбон с шоколадовата тапа нагоре в белия шоколад. Изтръскайте излишния шоколад на ръба на съда. Подредете бонбоните върху лист хартия за печене. С ръба на вилицата направете лека резка върху всеки бонбон. поставете бонбоните в хладилник за 10 минути, за да се стегне шоколада.
Съвет: Идеалната температура за съхранение на шоколадови бонбони е 15-16 градуса.
Продукти
- 125 г филирани бадеми 125 г пудра захар 1 белтък 2 капки ракия 1 с.л. ядки шам-фъстък 1 с.л. кедрови ядки 1 портокал настъргана кора 100 г натурален шоколад (70% какао) 300 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто