Бонбони "Блъди Мери"
1. В тенджерка сипете доматения сок, водката, сос Уорчестър и сос Табаско и ги оставете да заврят.
2. В купа сложете начупения бял шоколад или използвайте шоколадов чипс. Излейте горещата смес върху него и бъркайте докато шоколада се разтопи. Добавете мекото масло и бъркайте с помощта на тел, докато то се разтопи и сместа стане гладка. Накрая добавете нарязаните на много ситно листа целина. Пресипете сместа в тавичка и я поставете в хладилник за 4 часа.
3. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник /диаметър 2 см/ и шприцовайте топчета върху поднос, покрит с хартия за печене. Поставете топчетата във фризер за 30 минути.
4. Разтопете белия шоколад на водна баня. Темперирайте разтопения шоколад /40° C/, като изсипете 2/3 от него върху студен плот и го разстилайте с помощта на шпакла, докато се охлади /26° С/. Върнете го в купата и разбъркайте, температура 32° С.
5. Сипете малко от шоколада в дланта си и вземете едно замръзнало топче. Овалвайте го в дланите си, докато се покрие цялото с шоколад. Подреждайте бонбоните в тавичка, постлана с хартия за печене. Друг начин за овалване на бонбоните е като ги потапяте с помощта на вилица в купата с темперирания шоколад.
6. Накрая поръсете бонбоните с лют червен пипер, с помощта на фина цедка.

Продукти

  • За ганаша:180 мл доматен сок 3 с.л. водка 1 ч.л. сос Уорчестър 3 капки сос табаско 400 г бял шоколад 120 г масло 8 листа керевизЗа шоколадовата глазура:500 г бял шоколад лют червен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички