Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за тестото в купа и ги смесете или с помощта на кухненски робот, или ръчно. Щом тестото се оформи направете топка от него и го сложете върху прозрачно фолио. Притиснете го, за да стане плоско, увийте го и го сложете в хладилник да се стегне.
2. За оризовия пудинг сложете на котлон тенджерка с млякото, захарта и ориза. Добавете и сърцевината на шушулката и самата шушулка ванилия, и сметаната. Оставете сместа на слаб огън за около 20 минути докато започне да се сгъстява. разбърквайте от време на време. Щом оризът се свари махнете шушулката и оставете пудинга да поизстине. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер и ги добавете към оризовия пудинг. Разбъркайте внимателно на ръка.
3. Намаслете хубаво плоска кръгла тавичка. Разточете охладеното тесто, като обилно поръсвате с брашно върху и под него. Пренесете го върху формата, притиснете го леко по нея и изрежете излишното с нож. Леко надупчете тестото по дъното с вилица. Изсипете оризовия пълнеж отгоре и го загладете. Изпечете флана в загрята на 190 градуса фурна за около половин час.
4. За баварския крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Обелете мангото и го нарежете на парчета. В тиган пуснете бучката масло и добавете парченцата манго, джинджифиловия сироп, захарта и куркумата. Щом мангото поомекне пресипете сместа в блендер и го пюрирайте. Разтопете на водна баня желатин и го оставете да поизстине. В купа смесете пюрето от манго с желатина, а след това добавете и разбитата сметана. разбъркайте внимателно с шпатула.
5. Нанесете баварския крем върху основата на флана. загладете хубаво. Украсете флана с парченца манго и ядки. Поръсете кокосови стърготини и настърган шоколад.

Продукти

За тестото:

  • 50 г захар
  • 100 г масло
  • 150 г брашно
  • 1 яйце

За оризовия пълнеж:

  • 1 шушулка ванилия
  • 500 мл прясно мляко
  • 60 г захар
  • 60 г късозърнест ориз
  • 100 мл сметана

За оризовия пълнеж

  • 2 яйца
  • 50 г захар

За баварския крем:

  • 200 мл сметана
  • 1 узряло манго
  • 15 г масло
  • 50 г джинджифилов сироп
  • 50 г захар
  • 1 щипка куркума
  • 6 г желатин

За украса:

  • 200 мл течна сметана
  • 50 г захар
  • 1 манго
  • сурово кашу
  • шам-фъстък
  • кокосови стърготини
  • 0.5 настърган шоколад

Свързани рецепти