Начин на приготвяне:
1. Смесете продуктите за тестото в купа и ги смесете или с помощта на кухненски робот, или ръчно. Щом тестото се оформи направете топка от него и го сложете върху прозрачно фолио. Притиснете го, за да стане плоско, увийте го и го сложете в хладилник да се стегне.
2. За оризовия пудинг сложете на котлон тенджерка с млякото, захарта и ориза. Добавете и сърцевината на шушулката и самата шушулка ванилия, и сметаната. Оставете сместа на слаб огън за около 20 минути докато започне да се сгъстява. разбърквайте от време на време. Щом оризът се свари махнете шушулката и оставете пудинга да поизстине. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер и ги добавете към оризовия пудинг. Разбъркайте внимателно на ръка.
3. Намаслете хубаво плоска кръгла тавичка. Разточете охладеното тесто, като обилно поръсвате с брашно върху и под него. Пренесете го върху формата, притиснете го леко по нея и изрежете излишното с нож. Леко надупчете тестото по дъното с вилица. Изсипете оризовия пълнеж отгоре и го загладете. Изпечете флана в загрята на 190 градуса фурна за около половин час.
4. За баварския крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Обелете мангото и го нарежете на парчета. В тиган пуснете бучката масло и добавете парченцата манго, джинджифиловия сироп, захарта и куркумата. Щом мангото поомекне пресипете сместа в блендер и го пюрирайте. Разтопете на водна баня желатин и го оставете да поизстине. В купа смесете пюрето от манго с желатина, а след това добавете и разбитата сметана. разбъркайте внимателно с шпатула.
5. Нанесете баварския крем върху основата на флана. загладете хубаво. Украсете флана с парченца манго и ядки. Поръсете кокосови стърготини и настърган шоколад.
2. За оризовия пудинг сложете на котлон тенджерка с млякото, захарта и ориза. Добавете и сърцевината на шушулката и самата шушулка ванилия, и сметаната. Оставете сместа на слаб огън за около 20 минути докато започне да се сгъстява. разбърквайте от време на време. Щом оризът се свари махнете шушулката и оставете пудинга да поизстине. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер и ги добавете към оризовия пудинг. Разбъркайте внимателно на ръка.
3. Намаслете хубаво плоска кръгла тавичка. Разточете охладеното тесто, като обилно поръсвате с брашно върху и под него. Пренесете го върху формата, притиснете го леко по нея и изрежете излишното с нож. Леко надупчете тестото по дъното с вилица. Изсипете оризовия пълнеж отгоре и го загладете. Изпечете флана в загрята на 190 градуса фурна за около половин час.
4. За баварския крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Обелете мангото и го нарежете на парчета. В тиган пуснете бучката масло и добавете парченцата манго, джинджифиловия сироп, захарта и куркумата. Щом мангото поомекне пресипете сместа в блендер и го пюрирайте. Разтопете на водна баня желатин и го оставете да поизстине. В купа смесете пюрето от манго с желатина, а след това добавете и разбитата сметана. разбъркайте внимателно с шпатула.
5. Нанесете баварския крем върху основата на флана. загладете хубаво. Украсете флана с парченца манго и ядки. Поръсете кокосови стърготини и настърган шоколад.
Продукти
За тестото:
- 50 г захар
- 100 г масло
- 150 г брашно
- 1 яйце
За оризовия пълнеж:
- 1 шушулка ванилия
- 500 мл прясно мляко
- 60 г захар
- 60 г късозърнест ориз
- 100 мл сметана
За оризовия пълнеж
- 2 яйца
- 50 г захар
За баварския крем:
- 200 мл сметана
- 1 узряло манго
- 15 г масло
- 50 г джинджифилов сироп
- 50 г захар
- 1 щипка куркума
- 6 г желатин
За украса:
- 200 мл течна сметана
- 50 г захар
- 1 манго
- сурово кашу
- шам-фъстък
- кокосови стърготини
- 0.5 настърган шоколад