Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката и патладжана на дребни кубчета, отстранявайки първо вътрешността им със семки. Запържете кубчетата в тиган с малко зехтин. След като ги извадите, овкусете ги с лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Добавете към тях кълновете и овкусете с още сол, черен пипер и зехтин, ако е необходимо. Разбъркайте.
2. Постелете дъното на стените на малки купички с прозрачно фолио. Наредете слайсовете пушена сьомга по стените на съдовете като оставяте свободни краища за захлупване. Изсипете зеленчуковата смес вътре и покрийте отгоре с рибата. Увийте купичката с фолиото и я сложете в хладилник.
3. Обелете аспержите и отрежете краищата им. Бланширайте ги във вряща подсолена вода за няколко минути. Извадете ги и ги сложете в купа със студена вода и лед, за да запазят цвета си.
4. За соса в купичка смесете двата вида сметана, като разбивате леко. Добавете нарязания на ситно копър и листа дива целина. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
5. Разопаковайте бомбичките и ги прехвърлете в чиния. Гарнирайте ги с разрязани по дължина аспержи и сметанов сос с билки.
2. Постелете дъното на стените на малки купички с прозрачно фолио. Наредете слайсовете пушена сьомга по стените на съдовете като оставяте свободни краища за захлупване. Изсипете зеленчуковата смес вътре и покрийте отгоре с рибата. Увийте купичката с фолиото и я сложете в хладилник.
3. Обелете аспержите и отрежете краищата им. Бланширайте ги във вряща подсолена вода за няколко минути. Извадете ги и ги сложете в купа със студена вода и лед, за да запазят цвета си.
4. За соса в купичка смесете двата вида сметана, като разбивате леко. Добавете нарязания на ситно копър и листа дива целина. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
5. Разопаковайте бомбичките и ги прехвърлете в чиния. Гарнирайте ги с разрязани по дължина аспержи и сметанов сос с билки.
Продукти
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- сол и черен пипер
- 1 лайм
- 480 г пушена сьомга
- 1 връзка аспержи
- 1 к.ч. кълнове от цикория
- 1 връзка копър
- 100 мл течна сметана
- 200 г заквасена сметана
- сол и черен пипер
- 1 бр. листа дива целина
- 800 g kippendijtjes (zonder bot)
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode peper
- 4 tomaten
- 1 borreltje tequila
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 borrelglaasje grenadinesiroop
- 1 scheutje kookroom