Бомба от пушена сьомга със зеленчуци и сос
Рецепта от: Джон Хердсен
1. Нарежете тиквичката и патладжана на дребни кубчета, отстранявайки първо вътрешността им със семки. Запържете кубчетата в тиган с малко зехтин. След като ги извадите, овкусете ги с лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Добавете към тях кълновете и овкусете с още сол, черен пипер и зехтин, ако е необходимо. Разбъркайте.
2. Постелете дъното на стените на малки купички с прозрачно фолио. Наредете слайсовете пушена сьомга по стените на съдовете като оставяте свободни краища за захлупване. Изсипете зеленчуковата смес вътре и покрийте отгоре с рибата. Увийте купичката с фолиото и я сложете в хладилник.
3. Обелете аспержите и отрежете краищата им. Бланширайте ги във вряща подсолена вода за няколко минути. Извадете ги и ги сложете в купа със студена вода и лед, за да запазят цвета си.
4. За соса в купичка смесете двата вида сметана, като разбивате леко. Добавете нарязания на ситно копър и листа дива целина. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
5. Разопаковайте бомбичките и ги прехвърлете в чиния. Гарнирайте ги с разрязани по дължина аспержи и сметанов сос с билки.
2. Постелете дъното на стените на малки купички с прозрачно фолио. Наредете слайсовете пушена сьомга по стените на съдовете като оставяте свободни краища за захлупване. Изсипете зеленчуковата смес вътре и покрийте отгоре с рибата. Увийте купичката с фолиото и я сложете в хладилник.
3. Обелете аспержите и отрежете краищата им. Бланширайте ги във вряща подсолена вода за няколко минути. Извадете ги и ги сложете в купа със студена вода и лед, за да запазят цвета си.
4. За соса в купичка смесете двата вида сметана, като разбивате леко. Добавете нарязания на ситно копър и листа дива целина. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
5. Разопаковайте бомбичките и ги прехвърлете в чиния. Гарнирайте ги с разрязани по дължина аспержи и сметанов сос с билки.
Продукти
- 1 тиквичка 1 патладжан сол и черен пипер 1 лайм 480 г пушена сьомга 1 връзка аспержи 1 к.ч. кълнове от цикория 1 връзка копър 100 мл течна сметана 200 г заквасена сметана сол и черен пипер 1 бр. листа дива целина 800 g kippendijtjes (zonder bot) 1 scheutje zonnebloemolie 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika 1 groene paprika 1 rode peper 4 tomaten 1 borreltje tequila 100 ml sinaasappelsap 1 borrelglaasje grenadinesiroop 1 scheutje kookroom
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол